ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

6o αντάμωμα παραδοσιακών χορών

6o-αντάμωμα-παραδοσιακών-χορών-791009

Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου πραγματοποιήθηκε το 6ο Αντάμωμα Παραδοσιακών Χορών του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου Βόλου, στην όμορφη και καταπράσινη πλατεία Χρυσοχοΐδη στον Βόλο. Οι παραδοσιακοί ήχοι, χοροί, ήθη, έθιμα και χρώματα από το Βόλο και το Πήλιο αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδας, ταξίδεψαν και φέτος το κοινό στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός κι Αθλητικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου Βόλου, με τη στήριξη του Δήμου Βόλου, με μεγάλη επιτυχία καθώς η ανταπόκριση του κόσμου για άλλη μία φορά ήταν εκπληκτική.

Η εκδήλωση έχει γίνει πλέον θεσμός στην ευρύτερη περιοχή και πόλος έλξης κατοίκων και επισκεπτών έδωσε για άλλη μία φορά την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να χαρούν και να διασκεδάσουν παρέα με παραδοσιακά ακούσματα και ταυτόχρονα να μυηθούν στην παράδοση της χώρας μας πραγματοποιηθεί ένα μαγευτικό μουσικοχορευτικό ταξίδι.

Συμμετείχαν οι σύλλογοι: Σύλλογος «Φίλων Νέων Αγίου Γεωργίου Φερών», Σύλλογος Αγίου Αθανασίου Βελεστίνου, Πολιτιστικός Σύλλογος Πουρίου Πηλίου, Πολιτιστικός σύλλογος Μακρυράχης Πηλίου, Πολιτιστικός και Αθλητικός σύλλογος Νέας Αγχιάλου «Η ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟΣ», Πολιτιστικός κι Αθλητικός σύλλογος Αγίου Γεωργίου Βόλου.

Την επιμέλεια των παραστάσεων του συλλόγου έχουν κάθε φορά οι καθηγητές φυσικής αγωγής με ειδικότητα στους παραδοσιακούς χορούς Τριαντάφυλλος Γκογκινούδης και Μαρία Γκογκινούδη, οι οποίοι είναι και οι χοροδιδάσκαλοι όλων των τμημάτων των παραδοσιακών χορών που λειτουργούν στο σύλλογο Αγίου Γεωργίου Βόλου.

Ο Πολιτιστικός κι Αθλητικός σύλλογος Αγίου Γεωργίου Βόλου, πραγματοποίησε στις 14 Ιουνίου τη γιορτή λήξης των μαθημάτων των τμημάτων παραδοσιακών χορών του συλλόγου, η οποία επίσης σημείωσε μεγάλη επιτυχία, καθώς πλήθος κόσμου παρακολούθησε τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου, τα οποία συνοδεία της παραδοσιακής ζωντανής ορχήστρας του Βαγγέλη Μπαντελά, παρουσίασε χορούς από όλη την Ελλάδα.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Βόλου Ανδρέας Ζέρβας, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γεώργιος Πράτος, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Απόστολος Ζαρκάδας – Βεργής, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δέσποινα Κότογλου, η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ- ΔΙΕΚ Σοφία Χάλαρη, η πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Βόλου Ιωάννα Ζωμένου, ο αστυνομικός Διευθυντής κ. Αλεξάκης και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι συλλόγων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου