ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολιτιστική εξόρμηση

πολιτιστική-εξόρμηση-794933

Ενα από τα πιο σημαντικά φεστιβάλ λαϊκού χορού της Ελλάδας διοργανώνεται για 23η χρονιά φέτος στο Σούλι Πατρών το τετραήμερο 26 – 29 Ιουλίου και είναι σημαντικό γιατί οι διοργανωτές απευθύνονται στην αυθεντικότητα της παράδοσης, στα χωριά της πατρίδας μας που έχουν να επιδείξουν τραγουδιστικό και χορευτικό πλούτο.

Από τον Μάρτιο ήρθε η τιμητική πρόσκληση προς τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κεραμιδίου για να λάβει μέρος στην σημαντική αυτή διοργάνωση. Είκοσι χορευτικά συγκροτήματα, λαϊκές ορχήστρες και ντόπιοι τραγουδιστές και χορευτές από όλη τη χώρα, θα προβάλλουν τον λαϊκό μας πολιτισμό από 26 – 29 Ιουλίου στο Σούλι Πατρών. Η διοργάνωση αποτελεί πλέον πολιτιστικό θεσμό όχι μόνο για την ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας, αλλά και για όλη την Ελλάδα. Η εκδήλωση κάθε βραδιά ξεκινά με ολιγόλεπτη προβολή σε βιντεοπροτζέκτορα και χοροθέατρο σχετικά με το θέμα. Ακολουθούν τα χορευτικά συγκροτήματα με τρίλεπτη προβολή της περιοχής που παρουσιάζουν και στη συνέχεια η διάρκεια παρουσίασης του προγράμματος κάθε χορευτικού είναι 15 λεπτά σε σκηνή 10χ10 η οποία πλαισιώνεται με τρισδιάστατα σκηνικά 150 τετραγωνικών.

Μετά την εκδήλωση ακολουθεί αυθεντικό παραδοσιακό γλέντι με τους συλλόγους που έχουν το βασικό τους πρόγραμμα την συγκεκριμένη βραδιά. Με τις ορχήστρες τους και τους τραγουδιστές τους, θα παρουσιάσουν τραγούδια, καθιστικά και χορευτικά, από την πλούσια παράδοση της περιοχής τους. Την όλη παρουσίαση του Πολιτιστικού Συλλόγου Κεραμιδίου με το χορευτικό τμήμα, τους ηλικιωμένους τραγουδιστές του χωριού και την ορχήστρα έχουν αναλάβει οι μουσικολόγοι – δάσκαλοι Δημήτρης και Στέφανος Τραγουδάρας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου