ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χρώματα από την Αφρική

χρώματα-από-την-αφρική-467788

Φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Ζωές και χρώματα από την Αφρική» εγκαινιάζεται την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου στις 6.30 το βράδυ, στον εκθεσιακό χώρο του Γαλλικού Ινστιτούτου, Κούμα 28, στη Λάρισα. Για δεύτερη συνεχή χρονιά η ελληνική οργάνωση One Earth διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας με έργα από ανθρωπιστικές αποστολές σε χώρες της Αφρικής, αυτή τη φορά με τη συνεργασία και υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας, όπου και θα φιλοξενηθεί η έκθεση. Συνολικά θα εκτεθούν 40 έργα με εικόνες από την Αιθιοπία, το Σουδάν, το Νίγηρα, το Μάλι τη Μπουργκίνα Φάσο, την Κένυα και την Παλαιστίνη.

Τα φωτογραφικά έργα πλημμυρίζουν από φως και χρώμα, τονίζοντας όχι τον οίκτο και τη στέρηση, που έτσι και αλλιώς υπάρχουν, αλλά την αξιοπρέπεια, την αισιοδοξία και την ελπίδα. Η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Ζωές και χρώματα από την Αφρική» είναι μια θαυμάσια ευκαιρία για όλους μας να «ταξιδέψουμε» σε χώρες και πολιτισμούς αυτής της θαυμάσιας ηπείρου μέσα από τους φακούς των εθελοντών και των μελών της One Earth.

Η έκθεση διοργανώνεται με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την ολοκλήρωση σταθμού παροχής καθαρού νερού στην κοινότητα Kasaani στην Κένυα και θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Ιανουαρίου. Η One Earth είναι ελληνική ανθρωπιστική οργάνωση με έδρα το Βόλο και πλούσιο έργο από το 1992 σε φτωχές χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Όλα αυτά τα χρόνια έχει φέρει σε πέρας με επιτυχία αποστολές επείγουσας βοήθειας στην Αιθιοπία, το Σουδάν, την Κένυα, το Νίγηρα, την Μπουργκίνα Φάσο, την Παλαιστίνη, το Λίβανο και το Ιράκ. Το έργο της One Earth πραγματοποιείται από εθελοντές και υποστηρίζεται από μεγάλο αριθμό φίλων και υποστηρικτών.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου