LIFE STYLE

Τζέιν Φόντα, ένα βραβείο για μια σπουδαία καριέρα 60 ετών

τζέιν-φόντα-ένα-βραβείο-για-μια-σπουδα-810593

Στο 14ο Traverse City Film Festival, θα τιμηθεί με βραβείο για την προσφορά της στην έβδομη τέχνη η Τζέιν Φόντα. Αυτό ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη ο βραβευμένος με Όσκαρ Μάικλ Μουρ, που ηγείται του ετήσιου κινηματογραφικού φεστιβάλ στο βόρειο Μίσιγκαν. Το φεστιβάλ διαρκεί από τις 31 Ιουλίου έως τις 5 Αυγούστου και οι λεπτομέρειες της τελετής βράβευσης της Φόντα θα γνωστοποιηθούν στις 29 Ιουνίου.

Η Τζέιν Φόντα έχει ήδη τιμηθεί με Όσκαρ πρώτου γυναικείου ρόλου δύο φορές: την πρώτη, το 1971 για το «Clute» και τη δεύτερη, το 1978 για το «Coming Home».

Από το 2015 έως σήμερα έχει πρωταγωνιστήσει στο «Grace and Frankie» της Netflix, ενώ η τελευταία φορά που την απολαύσαμε σε ταινία ήταν στο «Book Club».

Με την Έλεν Μίρεν στα όσκαρ 2018

Η 80χρονη σταρ δήλωσε πριν λίγες εβδομάδες στο σόου της Έλεν ντε Τζενέρις ότι είναι πολύ τυχερή που ενώ σχεδόν όλοι οι άνθρωποι της γενιάς της και οι φίλοι της έχουν φύγει από τη ζωή εκείνη εξακολουθεί να είναι ακμαία και στην αγορά εργασίας. Τον περασμένο μήνα βρέθηκε στην Γαλλική πόλη για το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου, για να προωθήσει το νέο της αυτοβιογραφικό ντοκιμαντέρ «Five Acts» και άφησε τους πάντες άωνους τόσο με τη σιλουέτα όσο και με το κέφι της.

Με τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ

Η Τζέιν Φόντα, έγινε σύμβολο του σεξ με την Μπαρμπαρέλα, αλλά και σύμβολο των ακτιβιστών όταν πρωτοστάτησε στις διαδηλώσεις κατά του πολέμου του Βιετνάμ. Γεννημένη σε μια καλλιτεχνική οικογένεια, κόρη του Χένρι Φόντα και αδερφή του Πίτερ Φόντα έχει κερδίσει δυο βραβεία όσκαρ και έχει γυρίσει πολυάριθμες ταινίες ενώ θεωρείται και εξαιρετική επιχειρηματίας.

[ΑΠΕ]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου