ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θεατρογιορτές από το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου

θεατρογιορτές-από-το-δηπεθε-βόλου-470028

Σειρά παραστάσεων θα πραγματοποιηθούν από το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής, για την περίοδο των Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς, προς χάρη των θεατρόφιλων κάθε ηλικίας. Σήμερα, ανήμερα των Χριστουγέννων, στις 9.00 το βράδυ το Θέατρο του Βόλου, γιορτάζει με την κωμωδία «Ωχ, Τα Νεφρά Μου» του Μπάμπη Τσικληρόπουλου, ενώ αύριο, δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων στις 12.00 το πρωί, το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βόλου καλεί γονείς και παιδιά για να απολαύσουν το γιορτινό παραμύθι «Τα Καινούρια Ρούχα του Βασιλιά» του Χ. Κ. Άντερσεν σε διασκευή του Γιάννη Καλαντζόπουλου. Παραστάσεις και των δύο θεατρικών παραγωγών θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια των εορτών ως εξής:
Το πρόγραμμα των παραστάσεων για το έργο «Ωχ, Τα Νεφρά Μου» του Μπάμπη Τσικληρόπουλου έχει ως εξής: Σάββατο 25 Δεκεμβρίου – Χριστούγεννα 9.00 μ.μ, Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 8.00 μ.μ, Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 9.00 μ.μ, Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 9.00 μ.μ, Σάββατο 1η Ιανουαρίου Πρωτοχρονιά, 9.00 μ.μ, Κυριακή 2 Ιανουαρίου 8.00 μ.μ. Από την 3η Ιανουαρίου και έπειτα, οι παραστάσεις της κωμωδίας «Ωχ, Τα Νεφρά Μου», θα πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή έως τις αρχές Φεβρουαρίου 2011.
 
«Ωχ, Τα Νεφρά Μου».
Η απολαυστική κωμωδία του Μπάμπη Τσικληρόπουλου αποτελεί ένα από τα «διαμάντια» της σύγχρονης νεοελληνικής γραφής και ίσως το κορυφαίο από τα θεατρικά έργα του Τσικληρόπουλου. Δύο ρακοσυλλέκτες, ο Μπούλης και ο Μητσάρας συμβιώνουν «στολίζοντας» την καθημερινότητά τους με μικροκαυγαδάκια και συγκρούσεις μέσα από τα οποία αποδεικνύεται και η εξάρτηση του ενός από τον άλλο. Τις ισορροπίες των ηρώων έρχεται να ταράξει η παρουσία ενός αγνώστου άντρα, του οποίου η σαρωτική παρουσία ανατρέπει τα πάντα. Εκείνο που τελικά επιθυμεί ο άγνωστος, είναι… τα νεφρά των ηρώων… με αντάλλαγμα τα εξωτικά ταξίδια που ονειρεύεται ο Μπούλης! Το έργο ανεβαίνει σε Σκηνοθεσία Σταμάτη Τζελέπη, Σκηνικά – Κοστούμια της Ιωάννας Τουλούπη, Φωτισμούς Κώστα Τατάκου.
Παίζουν οι ηθοποιοί : Σταμάτης Τζελέπης (Μητσάρας), Περικλής Τσαμαντάνης (Μπούλης), Αντώνης Κουτσελίνης (κύριος), Μαρία Χαϊντούτη (Μαγδαληνή).
 
 
 
«Τα Καινούρια Ρούχα του Βασιλιά»
 
Το έργο του Χανς Κρίστιαν Αντερσεν «Τα καινούργια ρούχα του βασιλιά» θα παρουσιαστεί αύριο Κυριακή 26 Δεκεμβρίου στις 12.00 π.μ, την Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 7.00μ.μ και Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 7.00 μ.μ. Μια μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν παρέα, γονείς και παιδιά, ένα γιορτινό παραμύθι, αποτελεί η παράσταση «Τα Καινούρια Ρούχα του Βασιλιά» του Χ.Κ Άντερσεν στην καταπληκτική διασκευή του Γιάννη Καλαντζόπουλου. Τα ονειρικά σκηνικά και η παραμυθένια ατμόσφαιρα του έργου, θα χαρίσουν στους θεατές υπέροχες στιγμές για απόδραση από την καθημερινότητα και θα εντείνουν τη γιορτινή διάθεση.
Η θεατρική διασκευή είναι του «δασκάλου» του ελληνικού παιδικού θεατρικού έργου, Γιάννη Καλατζόπουλου. Η σκηνοθεσία είναι του Σπύρου Μαβίδη. Μουσική για το έργο έγραψε ο Ανδρέας Κατσιγιάννης. Σκηνικά και Κοστούμια δημιούργησε η Ιωάννα Τουλούπη. Τα τραγούδια ηχογραφήθηκαν στο StudioΑ440 του Γιώργου Ζαγόρη. Φωτισμούς έκανε ο Κώστας Τατάκος και η επιμέλεια ήχου είναι του Βασίλη Σταμόπουλου. Πρωταγωνιστούν (αλφαβητικά): Ηλέκτρα Καρτάνου, Αντώνης Κουτσελίνης, Νιόβη Κωστοπούλου, Σταμάτης Παγασαίος, Βάσω Πατιού και Απόστολος Τσιρώνης.
Εισιτήρια και για τις δύο παραστάσεις, προπωλούνται καθημερινά (εκτός Δευτέρας) από το Ταμείο του «Αχίλλειον», 11-1 το πρωί και 6-9 το απόγευμα.
Κατά τις ημέρες των παραστάσεων, η προπώληση πραγματοποιείται τα πρωινά 11-1 από το Ταμείο του «Αχίλλειον», ενώ τα απογεύματα 6-9, εισιτήρια προπωλούνται από το Ταμείο του Θεάτρου της Παλαιάς Ηλεκτρικής. Τηλ. Αχίλλειου: 24210 32818. Τηλ. Παλαιάς Ηλεκτρικής : 24210 78164.
Στις 26 Δεκεμβρίου, για την παράσταση «Τα Καινούρια Ρούχα του Βασιλιά» που θα πραγματοποιηθεί στις 12.00 μ. στην Παλαιά Ηλεκτρική, εισιτήρια θα πωλούνται από τις 11.00 π.μ. στο Ταμείο του Θεάτρου. Τιμές Εισιτηρίων :
«Ωχ, Τα Νεφρά Μου»: 15 ευρώ και 10 ευρώ τα φοιτητικά και μαθητικά εισιτήρια.
«Τα Καινούρια Ρούχα του Βασιλιά» : Γενική Είσοδος (για γονείς και παιδιά) – 5 ευρώ.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου