ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πρωταγωνιστής το βιβλίο

πρωταγωνιστής-το-βιβλίο-34192

Στο επίκεντρο του πολιτιστικού και εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος βρίσκεται το 3ο Φεστιβάλ παιδικού και εφηβικού βιβλίου, που μετράει περισσότερες από 1.500 συμμετοχές και θα διαρκέσει έως αύριο Κυριακή 29 Απριλίου. Πλήθος κόσμου, φίλοι του βιβλίου από τον Βόλο, τη Μαγνησία και άλλες περιοχές, παραβρέθηκαν στη χθεσινή εκδήλωση των επίσημων εγκαινίων, που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας.

Οι διοργανωτές του φεστιβάλ και οι παριστάμενοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη διοργάνωση που πλέον αποτελεί θεσμό, με τον διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γιώργο Πολύζο, να δηλώνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι: «Το φεστιβάλ δραστηριοποιεί ακόμη περισσότερους φορείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας, οι οποίοι τον αγκαλιάζουν με ακόμη μεγαλύτερη θέρμη. Επιτυχία του εγχειρήματος είναι το γεγονός ότι η συμμετοχή των μαθητών και των εκπαιδευτικών, γίνεται χρόνο με το χρόνο μεγαλύτερη», είπε.

Ανάλογες θέσεις εξέφρασε ο Αντώνης Αντωνίου, υπεύθυνος σχολικών δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας, ο οποίος σημείωσε από την πλευρά του ότι είναι μεγάλο το κέρδος που αποκομίζει η πόλη από τη συγκεκριμένη διοργάνωση. «Είναι σημαντικό ότι άνθρωποι πέρα από τον Βόλο αλλά και μέσα από τον Βόλο, που ασχολούνται με το βιβλίο, βρίσκουν πεδίο εφαρμογής και βήμα για να μεταφέρουν τις γνώσεις τους στον κόσμο των μαθητών».

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του «Εργαστηρίου Λόγου και Πολιτισμού – κατεύθυνση Λογοτεχνίας και Παιδικού Βιβλίου» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ συμμετέχουν περί τους 75 συγγραφείς.

Υπενθυμίζεται ότι το «3ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου» (μιλάμε, γράφουμε, παίζουμε, εκφραζόμαστε δημιουργικά), διοργανώνεται από την Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου, με τη συνδιοργάνωση των διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, μαζί με τους υπεύθυνους των τμημάτων σχολικών δραστηριοτήτων, σε άμεση δράση με τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς και σε συνεργασία με μία σειρά φορέων και χορηγών.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου