ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βραδιά με ρεμπέτικο χρώμα

βραδιά-με-ρεμπέτικο-χρώμα-475930

 

 

Αφιέρωμα στο ρεμπέτικο και τον γνήσιο εκφραστή του, τον Αγάθωνα, θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή 5 Δεκεμβρίου στις 10.30 το βράδυ, στον Πολυχώρο Τέχνης του Ωδείου Φουντούλη, στην οδό Αντωνοπούλου 17. Ο αγαπημένος ερμηνευτής με την χαρακτηριστική φωνή θα ερμηνεύσει διαχρονικές δημιουργίες και τραγούδια που συνθέτουν την καλλιτεχνική του πορεία. Ο Αγάθων Ιακωβίδης, όπως είναι το όνομά του, παρότι ανήκει στη νεότερη γενιά των ερμηνευτών του ρεμπέτικου, έχει ήδη μια μακρά μια πορεία με πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό του. Η πρώτη του εμφάνιση στη δισκογραφία, πριν από 20 περίπου χρόνια, αποτέλεσε μια ευχάριστη έκπληξη για το χώρο, αφού μπορούσε να προβλέψει κανείς ότι σύντομα θα αναδεικνυόταν σε έναν ελκυστικό ερμηνευτή του ρεμπέτικου. Μετά από πολλές προσεγμένες δισκογραφικές δουλειές, που τον καθιέρωσαν, φτάνουμε στη σημερινή παρουσία του που αποτελεί, την απόδειξη της ωριμότητάς του.

Με το αυξημένο κριτήριο επιλογής που τον διακρίνει, η δουλειά του παρουσιάζει πολλαπλό ενδιαφέρον και στον τομέα της ερμηνείας και σ’ αυτό των ενορχηστρώσεων που πραγματοποιούνται ομαδικά με τις επιμέρους παρεμβάσεις των μελών της ορχήστρας που συνήθως τον συνοδεύει και αποτελείται από τους καλύτερους μουσικούς του είδους. Όπως οι περισσότεροι από τους μελετητές του ρεμπέτικου πιστεύουν ο Αγάθωνας Ιακωβίδης αποτελεί ένα ακόμη ισχυρό κρίκο στη διατήρηση και συνέχιση του ρεμπέτικου. Έχει συνεργαστεί με μερικούς από τους σπουδαιότερους ερμηνευτές της ελληνικής μουσικής σκηνής όπως η Χαρούλα Αλεξίου, η Γλυκερία, ο Μανώλης Ρασούλης και ο Πέτρος Βαγιόπουλος, ο Μπάμπης Γκολές, η Μαριώ από την Θεσσαλονίκη, οι Πυξ Λαξ, ο Αντώνης Τουρκογιώργης, οι Οπισθοδρομικοί, αλλά και με πολλούς καλλιτέχνες από την σκηνή της Θεσσαλονίκης όπου ζει και εργάζεται. Έχει εμφανιστεί σε πολλά νυχτερινά κέντρα και έχει δώσει συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η αυριανή βραδιά στον Πολυχώρο Τέχνης Φουντούλη αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο του Πολυχώρου 2421024816.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου