ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Καθηλωτική η εμφάνιση της «Κιθαριστικής Ορχήστρας Βόλου» στη Βέροια

καθηλωτική-η-εμφάνιση-της-κιθαριστι-52959

Καθηλωτική ήταν η συναυλία της «Κιθαριστικής Ορχήστρας Βόλου» στη Βέροια, όπου εμφανίστηκε με ένα μικρό επίλεκτο τμήμα της.

Η Ορχήστρα ερμήνευσε έργα υψηλών απαιτήσεων σε πρώτη παγκόσμια παρουσίαση, σε ένα κατάμεστο θέατρο όπου στο τέλος αποθεώθηκε από το κοινό.

Η «Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου» εμφανίστηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στη Βέροια ως επίσημη προσκεκλημένη στην 8η Συνάντηση Ορχηστρών Κιθάρας, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Βέροιας, προχθές Τρίτη 10 Απριλίου, πάντα υπό τη διεύθυνση του ιδρυτή της Γιώργου Φουντούλη.

Για άλλη μια φορά η «Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου», υποψήφια για το Παγκόσμιο Βραβείο «Queen Orchestra in the World», δικαίωσε όλες τις προσδοκίες και κέρδισε όλες τις εντυπώσεις.

Η επόμενη μεγάλη Συναυλία της «Κιθαριστικής Ορχήστρας Βόλου» θα είναι στην Καστοριά, την Κυριακή 13 Μαΐου. Όσοι θέλουν να ακολουθήσουν την Ορχήστρα στην Καστοριά, θα πρέπει να ενημερώσουν έγκαιρα για κράτηση θέσεων στο τηλέφωνο 6909127982 ή στα γραφεία της Κ.Ο.Β., Αντωνοπούλου 1, πρώτος όροφος.

Η ορχήστρα

Η Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου είναι μια ορχήστρα με παγκόσμια ακτινοβολία. Συμμετέχει εντατικά σε πανελλήνιες και διεθνείς διοργανώσεις ενώ σε κάθε της πέρασμα αποσπάει διθυραμβικές κριτικές.

Ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2015 από τον Γιώργο Φουντούλη, με μια μεγαλειώδη συναυλία στα πλαίσια του 16ου Διεθνούς Χειμερινού Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου, υπό την αιγίδα του Δήμου Βόλου και άλλων φορέων. Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα κατέκτησε μια πολύ υψηλή θέση στην παγκόσμια μουσική σκηνή.

Στην ορχήστρα συμμετέχουν περισσότερα από 150 μέλη (κιθαριστές, μουσικοί, τραγουδιστές, επαγγελματίες και ερασιτέχνες) από τον Βόλο και συνολικά 750 μέλη από άλλες πόλεις και από άλλες χώρες. Είναι η πιο πολυπληθής Κιθαριστική Ορχήστρα. Διευθύνεται από τον Γιώργο Φουντούλη και από κορυφαίους μαέστρους απ’ όλο τον κόσμο, όπως οι: David Grimes, Michael Nigro, Gregory Newton, Damien Aribert, Franscizek Wieczorek, Eric Penicaud, κα.

Είναι μια αυτόφωτη ορχήστρα παγκόσμιας εμβέλειας με ευρύ ρεπερτόριο υψηλού επιπέδου και με δικές της παραγωγές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου