Παράσταση λόγου και μουσικής

Τελευταία ενημέρωση: 2018-04-03, 14:26:21
Παράσταση λόγου και μουσικής

Μια θαυμάσια παράσταση λόγου και μουσικής, με τον γενικό τίτλο «Ο Σταυρός και ο άνθρωπος», παρουσιάστηκε, με την ευκαιρία της εισόδου στην Μεγάλη Εβδομάδα, την περασμένη Παρασκευή 30 Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, με γενικό συντονιστή τον φορέα πολιτισμού «Μαγνήτων Κιβωτός για την διάσωση του Πολιτιστικού αποθέματος».

Ο Βασίλης Αγροκώστας, ερμηνευτής – πρωτοψάλτης του Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου Βόλου, η Χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Βόλου «Οσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης», υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Α. Κατσικλή, πρωτοψάλτη του Ι. Ναού Αναλήψεως Βόλου και ο Ζαφείρης Κουκουσέλης, παίζοντας πιάνο και συνθετικούς ήχους, δημιούργησαν μια μοναδική μουσική παράσταση λόγου και μουσικής, δείχνοντας στο πλήθος των φιλότεχνων θεατών ότι η Σταύρωση του Κυρίου εισβάλει στην καθημερινότητα και την εμπνέει.

Μέσα από εκλεκτά κείμενα που συνέγραψε και παρουσίασε ο Νίκος Βαραλής, διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού «Ορθόδοξη Μαρτυρία», έγινε προσπάθεια ανίχνευσης του τί σημαίνει ο Σταυρός στη ζωή των ανθρώπων. Τί είναι ο Σταυρός για τον άνθρωπο του σήμερα; Ενα χρυσό στολίδι; Ενα σύμβολο; Μια ταυτότητα; Τί προσπάθησε να μας διδάξει, πράγματι, ο Ιησούς Χριστός, που σηματοδοτεί και την μεγάλη κορυφή της αγάπης Του; Πώς το προσέγγισαν άνθρωποι κάθε επαγγέλματος και μορφωτικού επιπέδου μέσα στα ιστορικά χρόνια; Ποιο είναι το αποτύπωμά Του στις καρδιές μας; Πού μας οδηγεί αυτό το αποτύπωμα και τί μπορεί να σημαίνει αυτό για τη ζωή μας;.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος επεσήμανε ότι «η εκδήλωση μας εισήγαγε σ’ αυτό που θα βιώσουμε τις επόμενες μέρες, την συμπόρευση με τον Χριστό στην πορεία προς τον Γολγοθά. Ο δικός μας Θεός είναι Θεός του Σταυρού, του πόνου, της θυσίας, της προσφοράς, της ταπεινής αγάπης. Κι εμείς, διαλέγοντας τον σταυρό της μετάνοιας, μπορούμε να ψάλουμε το «Χριστός Ανέστη», κάνοντας ένα πέρασμα στην όντως ζωή… Χαίρομαι, γιατί στον τόπο μας, τόσοι ταλαντούχοι άνθρωποι διαθέτουν τα χαρίσματά τους στην Εκκλησία μας και συνιστούμε μαζί τους μια κοινωνία αρμονικής συνύπαρξης και συλλειτουργίας…».

Ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε και συνεχάρη όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης, τον κάθε έναν ξεχωριστά, για τον κόπο της προετοιμασίας και το λαμπρό αποτέλεσμα. Ευχήθηκε, τέλος, σε όλους καλή Μεγάλη Εβδομάδα.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
9
=