Σημαντική εκδήλωση

Τελευταία ενημέρωση: 2018-03-31, 17:09:53
Σημαντική εκδήλωση

Η δημόσια τηλεόραση τιμά την 192η επέτειο της Εξόδου του Μεσολογγίου, μεταδίδοντας μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ2, σήμερα Σάββατο του Λαζάρου και αύριο Κυριακή των Βαΐων, τις εκδηλώσεις μνήμης που διοργανώνονται από τον Δήμο Μεσολογγίου, στις οποίες συμμετέχει ως αφηγητής ο Γιάννης Τράντας.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, εκπροσώπων της πολιτικής, της στρατιωτικής και της δικαστικής ηγεσίας, καθώς και εκπροσώπων ξένων κρατών.

Σήμερα Σάββατο του Λαζάρου 31 Μαρτίου στις 21:00, η ΕΡΤ2, σε απευθείας σύνδεση με τον Κήπο των Ηρώων της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, μεταδίδει την τελετή «Η Νύχτα της Εξόδου» για τα 192 χρόνια από την Εξοδο της Ηρωικής Φρουράς των Ελευθέρων Πολιορκημένων (10 Απριλίου 1826).

Αποκορύφωμα της βραδιάς, η αναπαράσταση της ανατίναξης του δημογέροντα Χρήστου Καψάλη. Συμμετέχουν οι Χορωδίες του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ι. Π. Μεσολογγίου, του Φιλοκαλλιτεχνικού Συλλόγου Ι. Π. Μεσολογγίου, καθώς και χορωδίες μαθητών των σχολείων της Ι.Π. Μεσολογγίου. Επίσης, συμμετέχει Μουσικό Σύνολο Πνευστών. Διευθύνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής Σπύρος Χολέβας. Στον ρόλο του αφηγητή ο ηθοποιός Γιάννης Τράντας. Στον ρόλο του Χρήστου Καψάλη ο Θωμάς Θεοφιλάτος. Καλλιτεχνική επιμέλεια: Χρήστος Βλαχογιάννης.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
5
=