ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συνάντηση πολιτισμού

συνάντηση-πολιτισμού-71984

Τη Δευτέρα 19 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στη Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων το Ευρωπαϊκό Συνέδριο της AIESEC Ελλάδος (EuroXPro), με σκοπό τον σχεδιασμό του στρατηγικού πλάνου του οργανισμού, με 256 συμμετέχοντες από 37 χώρες του κόσμου.

Η ΑΙΕSEC είναι η μεγαλύτερη ανεξάρτητη μη κερδοσκοπική, μη κομματική ένωση στον κόσμο που διοικείται από νέους. Αποτελεί σύμβουλο του οικονομικού και κοινωνικού συμβουλίου των Ηνωμένων Εθνών και είναι αναγνωρισμένη από την Unesco.

Η τελετή έναρξης του συνεδρίου έγινε με σκοπό την υποδοχή των μελών της AIESEC στη χώρα μας και την παρουσίαση της ελληνικής κουλτούρας. Το πρώτο μέρος περιελάμβανε εισαγωγικές ομιλίες και το δεύτερο μουσική και χορό από όλη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, με τη πρωτοβουλία της Μαντολινάτας Αλμυρού, στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Μικρασιατικός Σύλλογος Καππαδοκών εν Βουνένοις του Ν. Λάρισας, η Μαντολινάτα του Αλμυρού, ο Σύλλογος της Ανατολικής Ρωμυλίας Ευξεινουπόλεως, ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ευξεινουπόλεως και Περιχώρων (η Στάνη) και ο Λαογραφικός Σύλλογος Πτελεού. Το αμφιθέατρο γέμισε με ελληνικές μελωδίες εντυπωσιάζοντας τους καλεσμένους, οι οποίοι δεν σταμάτησαν να χτυπούν ρυθμικά παλαμάκια έως ότου πλημμύρισαν τη σκηνή χορεύοντας συρτάκι.

Οι παραδοσιακές φορεσιές των συλλόγων καθώς και η επιβλητική είσοδός τους στον χώρο, δημιούργησαν δέος στους νέους ανθρώπους, που για πρώτη φορά γνώριζαν την ελληνική παράδοση. Όλα αυτά φυσικά συνοδεύτηκαν με την προβολή vide που έδειχνε μέρη από όλη την Ελλάδα, αλλά κυρίως από τον Αλμυρό, την Ευξεινούπολη, τα Ζερέλια, το Δάσος Κουρί και τον Πτελεό. Τέλος, όλη η διοργάνωση υποστηρίχτηκε οικονομικά -και με τη παροχή προϊόντων- από τοπικές εταιρείες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου