ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χορωδία με διακρίσεις

χορωδία-με-διακρίσεις-72148

Θετικότατες εντυπώσεις στους παρισταμένους και στη Διεθνή Κριτική Επιτροπή άφησε η μικτή χορωδία δύο φωνών των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων «Προμηθέας», που διακρίθηκε για ακόμη μια χρονιά στο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας. Η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών, η οποία διοργανώνεται στην Καρδίτσα από το 2008, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων, με τη συμβολή της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσάλων, της Νομαρχίας Καρδίτσας, του Δήμου Καρδίτσας, του Δήμου Μουζακίου, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας, αποτελεί σπουδαίο εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό γεγονός με πρωταγωνιστές μαθητές απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η βραβευμένη χορωδία των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων ξεχώρισε με την παρουσία της, ερμηνεύοντας τραγούδια του γνωστού Έλληνα συνθέτη Μίμη Πλέσσα, όπως «καμαρούλα μια σταλιά», «Γέλαγε η Μαρία» κ.ά., ενώ απέσπασε διθυραμβικά σχόλια από την οργανωτική Επιτροπή αλλά και από τη διεθνή καλλιτεχνική-κριτική επιτροπή για ακόμη μία χρονιά. Το πρόγραμμα παρουσίασε ο Αλέξης Κωστάλας, οποίος προλόγισε την εμφάνιση της χορωδίας των Εκπαιδευτηρίων, υπογραμμίζοντας τις πολλές συμμετοχές και διακρίσεις της τόσο σε συναυλίες με γνωστούς συνθέτες όσο και σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Η μικτή χορωδία δυο φωνών του «Προμηθέα» αποτελείται από μαθητές/τριες του Γυμνασίου και του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων. Στη 10η Διεθνή Συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Mouzaki Palace στις 16 Μαρτίου 2018, ημέρα Παρασκευή, συμμετείχαν οι παρακάτω μαθητές: Δερελής Δημοσθένης, Δράκου Μαρία, Λίταινα Μαριτίνα, Μολιός Ταξιάρχης- Ανάργυρος, Πολυμέρου Μάρκος, Ραφτόπουλος Νικόλαος, Τσιάμη Χαρίκλεια, μαθητές της Α΄ Γυμνασίου, Βοσινάκης Σταύρος, Γούση Μαρία, Κούκουρας Δημήτρης, Μπενετάτος Αντώνης, Σαραντωνίδης Κωστής, Τζοάννος Μηνάς, Φιλίππου Βασίλειος, μαθητές της Β΄ Γυμνασίου, Μορφωνιός Πάρις – Παναγιώτης, Χόρτη Άννα, μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου, Γιαννούλη Ιωάννα – Παρασκευή, Χαραλάμπους Γιώργος, Χριστοφορίδης Ιωσήφ, μαθητές της Α΄ Λυκείου, καιη Κουγκούνη Αντωνία, μαθήτρια της Β΄ Λυκείου.

Τα αποτελέσματα της Διεθνούς Συνάντησης Χορωδιών αναμένονται ιδιαίτερα θετικά και ευχάριστα για τη χορωδία των Εκπαιδευτηρίων, καθώς πάντα αποσπά διακρίσεις και βραβεία. Προσδοκία, μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικών, καθώς και της «ψυχής» της χορωδίας του πιανίστα κ. Χατζόγλου, είναι η πιθανή διάκριση των παιδιών, να οδηγήσει σ’ ένα μουσικό ταξίδι στην Ιταλία, όπου διοργανώνεται κάθε άνοιξη η μεγάλη συνάντηση Νέων Χορωδιών της Ευρώπης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου