ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Οριστική διάλυσις» για θεατρόφιλους

οριστική-διάλυσις-για-θεατρόφιλου-478402

Η Πειραματική Σκηνή συνεχίζει με επιτυχία τις παραστάσεις της κοινωνικοπολιτικής σάτιρας του Γεωργίου Σουρή «Οριστική διάλυσις» στο κινηματοθέατρο Αχίλλειον κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 9.00 μ.μ. σε συνεργασία με τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό Δήμου Βόλου. Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή, σκηνικά-κοστούμια Ηλένιας Δουλαδίρη, μουσική Γρηγόρη Σουλτάνη, φωτισμούς Δημήτρη Δημητριάδη, δραματουργική ανάλυση Έφη Σταυροθεοδώρου, βοηθός σκηνοθέτη είναι η Συνοδή Φουκαλά. Την επιλογή κειμένων και την δραματουργική επεξεργασία υπογράφει ο Δημήτρης Πανταζής. Τους ρόλους ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης) οι: Ελένη Μπακίρη, Σπύρος Χαλκιάς, Δημήτρης Πανταζής, Θεοδώρα Νονόγλου, Αντώνης Μαραγκάκης.

Ο Σουρής έξοχος τεχνίτης του λόγου, έλεγε πάντα την αλήθεια προς όλες τις κατευθύνσεις, χωρίς φόβο. Με τους σπαρταριστούς στίχους του γελοιογράφησε όλα τα γνωστά πρόσωπα της εποχής του, χωρίς να διστάσει να πιάσει με την τσιμπίδα της σάτιράς του και τους κατέχοντες ανώτατα αξιώματα. Έπλασε γνήσιες, ντόπιες, καθαρά ελληνικές μορφές. Ο Φασουλής του και ο Περικλέτος έγιναν δημοφιλέστατοι από το κοινό. Ο Φασουλής αντιπροσωπεύει όλες τις ιδέες, τα ελαττώματα, τα χαρίσματα και τις περιπέτειες του ελληνικού λαού και πλάι του υπάρχει ένας κόσμος ολόκληρος που δρα, στην προσπάθεια του ποιητή να ξεσκεπάσει τα κακώς κείμενα.

Η ποίησή του αποτελεί μία καταπληκτική σύνθεση, όπου συνδυάζονται πολλές τεχνοτροπίες της ποίησης, με τέλεια αίσθηση της μουσικής και του ρυθμού, με άψογες φαρμακερές και συνάμα λυτρωτικές ομοιοκαταληξίες.

Η προπώληση των εισιτηρίων πραγματοποιείται μία ώρα πριν την παράσταση στο ταμείο του κινηματοθεάτρου. Η Πειραματική Σκηνή δίνει την δυνατότητα σε 500 ανέργους της πόλης μας να παρακολουθήσουν δωρεάν την παράσταση με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας τους στο ταμείο του θεάτρου.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου