ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιορτή του Συλλόγου Απανταχού Καρδιτσιωτών

γιορτή-του-συλλόγου-απανταχού-καρδιτ-77941

Από κάθε γωνιά της Αττικής οι Καρδιτσιώτες και οι Καρδιτσιώτισσες έσπευσαν να «εισπνεύσουν» καρδιτσιώτικο αέρα στην καθιερωμένη γιορτή για την πίτα του Συλλόγου των Απανταχού Καρδιτσιωτών, που φέτος έγινε την Κυριακή 4 Μαρτίου, στη μεγάλη αίθουσα συνεδρίων και ομιλιών της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών στο κέντρο της Αθήνας, στο Μέγαρο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Γενναδίου.

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα άνοιξε τη γιορτή ο Πρόεδρος του διοργανωτή Συλλόγου, Κωνσταντίνος Κουσαής, ο οποίος αναφέρθηκε στις πολύπλευρες δραστηριότητες του Συλλόγου και στη μεγάλη ανταπόκριση των Καρδιτσιωτών της διασποράς που διψούν κυριολεκτικά να αναπνέουν καρδιτσιώτικο αέρα μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις που τους φέρνει κοντά στη γενέτειρά τους. Την ευλογία της πίτας έκανε ο εκπρόσωπος ιερέας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, κ.κ. Τιμοθέου.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 140 ετών από την ιστορική «Μάχη της Ματαράγκας», ο φιλόλογος-συγγραφέας Βαγγέλης Ντελής, πραγματοποίησε ομιλία, ενώ βραβεύτηκαν με τιμητική πλακέτα ο Καρδιτσιώτης Επίτιμος Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Ιωάννης Ραχωβίτσας, καθώς και ο τελετάρχης των εθνικών επετείων και της υποδοχής ξένων ηγετών, Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων της Περιφέρειας Αττικής, Ανδρέας Σκαρτσίλας.

Μεταξύ του πλήθους των Καρδιτσιωτών παρευρέθησαν η Βουλευτής Β’ Αθηνών και Πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου και Παραγωγής της Βουλής των Ελλήνων, Χ. Καφαντάρη, ο Βουλευτής Αττικής, Κ. Κατσίκης, ο Ευρωβουλευτής Ν. Μαριάς, ο πρ. Υπουργός και Βουλευτής Καρδίτσας, Σπ. Ταλιαδούρος, ο πρ. Βουλευτής Καρδίτσας, Β. Μπρακατσούλας, οι εκπρόσωποι των Βουλευτών Καρδίτσας, Χρ. Κατσαβριά και Κ. Τσιάρα, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Αργιθέας, Δ. Παπακώστας, ο Διοικητής της φιλαρμονικής της ΕΛ.ΑΣ., Δημ. Κανούτας, ο Πρόεδρος της Ένωσης ασκούμενων και νέων δικηγόρων Αθήνας, Κ. Καρέτσος, ο Γραμματέας του Δημ. Συμβουλίου Φιλοθέης-Ψυχικού, Γ. Δελακουρίδης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών, Τ. Λέρτας, ενώ βροντερό «παρών» έδωσαν οι εκπρόσωποι καρδιτσιώτικων και θεσσαλικών σωματείων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου