ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οπερα στο Αχίλλειον

οπερα-στο-αχίλλειον-88911

Με την όπερα «Σεμίραμις» του Rossini, συνεχίζεται το βραβευμένο πρόγραμμα «The Met: Live in HD». Η προβολή θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 10 Μαρτίου στις 19:55 στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον».

Η τραγική όπερα «Σεμίραμις» του Rossini θα προβληθεί για πρώτη φορά στη Met, μετά από σχεδόν 25 χρόνια, δίνοντάς μας την ευκαιρία να απολαύσουμε τις εκπληκτικές μελωδίες και τα απαιτητικά ντουέτα της παράστασης από τους κορυφαίους πρωταγωνιστές του Μπελ κάντο. Η όπερα βασίζεται στην ιστορία της Σεμίραμις, της μοναδικής γυναίκας που κυβέρνησε την ισχυρή Ασσυριακή αυτοκρατορία. Η τραγική ιστορία αγάπης που έζησε αλλά και οι αδιαμφισβήτητες ικανότητές της στη διοίκηση του στρατού αλλά και του βασιλείου της Μεσοποταμίας ενέπνευσε ποιητές και ζωγράφους κάθε εποχής. Ανάμεσα σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται οι αρχαίοι Έλληνες συγγραφείς, ο Δάντης και ο Βολταίρος. Το λιμπρέτο της δίπρακτης όπερας του Ροσσίνι βασίσθηκε στο έργο του Βολταίρου.

Πρωταγωνιστεί η Angela Meade, η οποία κάνει το ντεμπούτο της στον ομώνυμο ρόλο στη Met. Δίπλα της η Elizabeth DeShong ως Αρσάκης, Διοικητής της Ασυριακής Στρατιάς, ο Javier Camarena ως ο Ινδός βασιλιάς Ιντρένο, ο Ildar Abdrazakov ως πρίγκιπας Ασούρ και ο Ryan Speedo Green ως αρχιερέας Ορόης. Την παράσταση θα διευθύνει ο Maurizio Benini.

Το νέο πρόγραμμα της Met Opera για την περίοδο 2017 – 2018 περιλαμβάνει ακόμη τρεις μοναδικές παραστάσεις που θα εντυπωσιάσουν το κοινό. Συγκεκριμένα οι επόμενες παραγωγές είναι: «Ετσι κάνουν όλες» του Mozart – 31 Μαρτίου στις 19:55, «Λουίζα Μίλερ» του Verdi στις 14 Απριλίου στις 19:30 και «Σταχτοπούτα» του Massenet – 28 Απριλίου στις 19:55.

Πληροφορίες για την προπώληση των εισιτηρίων στον «Δίαυλο», τηλ. 2421033692, Σκενδεράνη 11.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μεταδόσεων, το δίκτυο αιθουσών, τα σημεία προπώλησης εισιτηρίων αλλά και για να εγγραφούν στο Met In Greece Club, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το www.metingreece.com.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου