ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Σώζει την Ελλάδα θηλυκός Θεός»

σώζει-την-ελλάδα-θηλυκός-θεός-91681

Το βιβλίο του Γιώργου Καραούλη «Σώζει την Ελλάδα Θηλυκός Θεός», ένα νέο μυθιστόρημα, ψυχογράφημα της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας, παρουσιάστηκε χθες στο Ξενία του Βόλου, ενώπιον αρκετών φίλων του γραπτού λόγου. Για το βιβλίο μίλησαν ο Γιώργος Σούρλας τ. υπουργός, η Λόλα Νταϊφά, σύμβουλος επικοινωνίας, και ο Δημήτρης Κουτσιφέλης, αντί του Συμεών Μπαλλή, βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν κατέστη δυνατόν να παραστεί, λόγω της συμμετοχής του σε κυβερνητική αποστολή στο εξωτερικό.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο συγγραφέας επεσήμανε ότι το συγκεκριμένο μυθιστόρημα πραγματεύεται τη θέση και τον σημαντικό ρόλο της γυναίκας, επικοινωνώντας με τρόπο αλληγορικό με τον αναγνώστη. Το δια ταύτα του συγκεκριμένου συγγραφικού πονήματος, περικλείεται στη δήλωση του κ. Καραούλη: «Περιγράφει το τι συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία και στο πολιτικό κατεστημένο».

Ο κ. Σούρλας χαρακτήρισε «ενδιαφέρον, επίκαιρο και χρήσιμο» το συγκεκριμένο βιβλίο, που παρουσιάζει με αλληγορικό τρόπο τη δύναμη του γυναικείου φύλου. Παράλληλα εξέφρασε την άποψη ότι «οι γυναίκες μπορούν να πρωτοστατήσουν, αλλά πρέπει ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του, και ανεξάρτητα φύλου και γένους να συσπειρωθούν οι εθνικές δυνάμεις σε μια χρονική περίοδο που είναι πολύ επικίνδυνη, και ο κλοιός σφίγγει γύρω από τη χώρα μας».

Η κ. Νταϊφά υπογράμμισε, από την πλευρά της, ότι «είναι ένα βιβλίο εύληπτο, γλαφυρό» με επιμέρους στοιχεία που θα του δώσουν τη δυνατότητα «ενός επιτυχημένου ταξιδιού, με ούριο άνεμο». Η ίδια σκιαγράφησε με θερμά λόγια το βιβλίο που «δείχνει τη ζωή της Ελλάδας» και δίνει στον αναγνώστη την αίσθηση ότι «ο συγγραφέας ξέρει πολύ περισσότερα από αυτά που γράφει».

Ο κ. Κουτσιφέλης, τέλος, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το βιβλίο «διαπραγματεύεται ένα θέμα που είναι κοινό στην ελληνική κοινωνία. Δηλαδή, είπε, «ο κάθε αναγνώστης θα βρει μέσα ένα κομμάτι του εαυτού του, ένα φαινόμενο που το έχει ζήσει και ο συγγραφέας», για να προσθέσει ότι « έχει μια καταπληκτικά ρέουσα γραφή, που κάνει την ανάγνωση βατή, εύκολη και ενδιαφέρουσα».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου