ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Μάνα κουράγιο…», με επιτυχία η παράσταση

μάνα-κουράγιο-με-επιτυχία-η-παράστ-93182

Επιτυχία σημείωσε η θεατρική παράσταση «Μάνα Κουράγιο» του Μπέρτολντ Μπρεχτ που παρουσιάστηκε στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας από την ερασιτεχνική θεατρική ομάδα του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών σε συνεργασία με άλλους εργαζόμενους, μέλη του Συλλόγου καθώς και νέα παιδιά, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

Μια προσπάθεια που στηρίχτηκε στην εθελοντική δουλειά, το μεράκι, το κέφι όλων όσων ήταν μπροστά και πίσω από τη σκηνή, που αφιέρωσαν το λιγοστό προσωπικό τους χρόνο για να ανέβει η θεατρική αυτή παράσταση χωρίς χορηγούς αλλά χτισμένη με τα υλικά της συλλογικότητας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, την εκδήλωση παρακολούθησαν και οι σύλλογοι γυναικών της Θεσσαλίας (μέλη της ΟΓΕ) και συγκεκριμένα η Ένωση Γυναικών Λάρισας, ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας, η Ομάδα Γυναικών Ταμασίου Καρδίτσας, ο Σύλλογος Γυναικών Τρικάλων και ο Σύνδεσμος Ρουμελιωτών Λάρισας.

Η πρόεδρος του συλλόγου, Κωτή Ρίτσα, στην ομιλία της τόνισε: «Στις σημερινές συνθήκες είναι μονόδρομος για τις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις αυτοαπασχολούμενες, τις αγρότισσες, τις μετανάστριες, τις νέες σπουδάστριες στα ΤΕΙ, ΑΕΙ, στις σχολές μαθητείας και κατάρτισης να οργανωθούν στα σωματεία τους, στους συλλόγους και τις ομάδες γυναικών της ΟΓΕ, να μπουν μαζικά στον αγώνα».

Κάλεσε τέλος τις γυναίκες να λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις και στις αγωνιστικές παρεμβάσεις που θα πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών. Αύριο Πέμπτη 8 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί, εξάλλου, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω απ το ΠΕΔΥ στις 10.30πμ για να δίνεται το επίδομα τοκετού σε όλες τις γυναίκες όλων των ταμείων ανεξάρτητα πού θα γεννήσουν, να γίνονται δωρεάν οι προληπτικές εξετάσεις σ’ όλες τις γυναίκες , να υπάρχει κάλυψη των αναγκών των φοιτητριών σε ιατρικές εξετάσεις, και να δοθεί γενναία χρηματοδότηση στο νοσοκομείο, στο ΠΕΔΥ, στα Κέντρα Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Συντελεστές της παράστασης ήταν: Οργάνωση – παραγωγή: Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ν. Μαγνησίας. Προσαρμογή κειμένων και σκηνοθετική επιμέλεια: Χαρίτου Ευαγγελία. Μουσική επιμέλεια: Κωτή Ρίτσα, Αρης Κούγκουλος. Σκηνικά, κουστούμια: Χαρίτου Ευαγγελία, Κωτή Ρίτσα και μέλη της θεατρικής ομάδας και του συλλόγου.

Τους ρόλους έπαιξαν με τη σειρά που εμφανίστηκαν οι: Ευαγγελία Χαρίτου, Αλκμήνη Χαρμάνη, Αποστόλης Καρβέλης, Κώστας Κασάπη, Νίκος Λαμπρόπουλος, Δημήτρης Κουτσοδημήτρης, Γιάννης Χουρδάκης, Αρης Κούγκουλος, Μίκα Παπαβαϊτση, Εύη Γάκου, Λίλα Πέτρου, Δέσποινα Ευαγγελινού, Φένια Θεοδώρου, Πιλικίδου Ολγα, Ράνια Μπαλή και Αποστολία Καλυβιώτη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου