ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιορτάζει τα 24 χρόνια προσφοράς ο Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας

γιορτάζει-τα-24-χρόνια-προσφοράς-ο-σύλλο-96054

Ο Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας ιδρύθηκε και λειτουργεί στο Βόλο από το 1994 και εκπροσωπεί πάνω από 300 οικογένειες που έλκουν την καταγωγή τους από την πρώην επαρχία Ελασσόνας του Ν. Λάρισας.

Από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του ο Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας, με πρόεδρο επί 22 από τα 24 έτη τον οικονομολόγο κ. Κων/νο Σκριάπα, έκανε αισθητή την παρουσία του με σοβαρές παρεμβάσεις του στα πολιτιστικά, κοινωνικά και επιστημονικά πράγματα της περιοχής της Μαγνησίας και όχι μόνο, διοργανώνοντας επιστημονικές ημερίδες, εκθέσεις, συνέδρια, σεμινάρια, μεγάλες συναυλίες κοινωνικής αλληλεγγύης για τη στήριξη ευπαθών ομάδων κ.ά. υπηρετώντας με σεβασμό τον άνθρωπο, τον πολιτισμό, τις επιστήμες, το περιβάλλον και την κοινωνία.

Eνας Φορέας με κοινωνική ευαισθησία

Τα τελευταία χρόνια έχει διοργανώσει στον Βόλο, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος, μεγάλες συναυλίες κοινωνικής αλληλεγγύης, στηρίζοντας ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας με τρόφιμα, φάρμακα και χρήματα (γηροκομεία, ορφανοτροφεία, κοινωνικά παντοπωλεία σε όλη τη Θεσσαλία, άπορες οικογένειες, ΕΛΕΠΑΠ, Άσπρες Πεταλούδες κ.ά.).

Σ’ αυτό το πλαίσιο έχει διοργανώσει, με πολύ μεγάλη επιτυχία, μεγάλα αφιερώματα για τον Μάνο Χατζιδάκι, τον Στέλιο Καζαντζίδη, τον Νίκο Καββαδία, τον Γιώργο Μουζάκη, τον Νίκο Γκάτσο, τον ελληνικό κινηματογράφο, την οπερέτα, το μιούζικαλ, τον Γ. Ζαμπέτα, τον Μίμη Πλέσσα, τον Γιάννη Σπανό, τον Σταύρο Κουγιουμτζή, τον Πάνο Κόκκινο, τον Αλέκο Σακελλάριο, τον Γ. Κατσαρό κ.ά., έχει συνεργαστεί μέχρι σήμερα οκτώ φορές με την Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, με άλλες μεγάλες ορχήστρες, με σπουδαίους ερμηνευτές της Λυρικής Σκηνής, ενώ σχεδιάζει και για το 2018 μεγάλες συναυλίες, για τη στήριξη και πάλι των ευπαθών ομάδων στον Βόλο και σε διάφορες πόλεις, αλλά και άλλες παρεμβάσεις στον χώρο του πολιτισμού, του περιβάλλοντος και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Ο Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας έχει συνεργαστεί μέχρι σήμερα με δεκάδες πολιτιστικούς συλλόγους, και σχεδόν όλους τους φορείς του Βόλου, και είναι ανοικτός σε κάθε είδους συνεργασία για το κοινό καλό.

Δικτυώσεις Φορέων με παγκόσμια εμβέλεια

Μια από μεγαλύτερες πρωτοβουλίες του Συλλόγου Ελασσονιτών της Μαγνησίας είναι η ίδρυση του Δικτύου των Συλλόγων των Ελασσονιτών απ’ όλο τον κόσμο, το γνωστό, εντός και εκτός Ελλάδος, Δίκτυο «Περραιβία» (Βόλος 2007), όπως επίσης και του Δικτύου Εθελοντικών Οργανώσεων Θεσσαλίας (Λάρισα 2011), των οποίων την προεδρία έχει ο Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας, από την ίδρυσή τους μέχρι και σήμερα, μέσω του προέδρου του κ. Κων. Σκριάπα, που είναι ιδρυτής αλλά και πρόεδρος των δύο παραπάνω σημαντικών Δικτύων Οργανώσεων, δίνοντας ευκαιρίες σε νέους επιστήμονες να παραμείνουν στην Ελλάδα, προσφέροντας σημαντικές υπηρεσίες στον χώρο των Εθελοντικών Οργανώσεων.

Επίσης, έχει πρωταγωνιστήσει στην ίδρυση του Πανελλήνιου Παρατηρητηρίου της Κοινωνίας των Πολιτών και της Πανελλήνιας Ένωσης Συμπράξεων Κοινωνικής Οικονομίας, όργανα που λειτουργούν και διαδραματίζουν σοβαρό ρόλο σε εθνικό επίπεδο.

Το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» είναι ένας πολυβραβευμένος Δευτεροβάθμιος Φορέας Πολιτισμού και Επιστημών-Ομοσπονδία (με νομική μορφή Σωματείου), έχει έδρα την πανέμορφη πόλη της Ελασσόνας στους πρόποδες του μυθικού Ολύμπου, με σημεία διασύνδεσης σε πολλές πόλεις της Ελλάδος.

Ενα κόσμημα στον χώρο των εθελοντικών οργανώσεων

Στο πλαίσιο της προεδρίας του, ο Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας, διευθύνει με επιτυχία δευτεροβάθμιους φορείς (Ομοσπονδίες – Δίκτυα Φορέων), όπως είναι το Δίκτυο «Περραιβία» και το Δίκτυο Φορέων Θεσσαλίας.

Συμβάλλει τα μέγιστα στην πολιτιστική πρόοδο και στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του ανθρώπου και του ελληνικού πολιτισμού, θέματα που προσεγγίζει με πολύ μεγάλη σοβαρότητα, με αποκορύφωμα τη διοργάνωση και τη θεσμοθέτηση για την Ελλάδα, των Πανελλήνιων Συνεδρίων Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, σε συνεργασία με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ. και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, που, πλέον, τελούν υπό της αιγίδα της ΑΕ του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκ. Παυλόπουλου και της Α.Θ. Παναγιότητος Οικουμενικού Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίου, ενώ έχουν την υποστήριξη και συνεργασία του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής,Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Ελλάδος, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Πρεσβείας της Κύπρου στην Αθήνα και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ο Σύλλογος Ελασσονιτών θεωρείται ως Πρότυπο Καλής Πρακτικής και κοινωνικής προσφοράς στον χώρο των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, είναι αξιόπιστος εταίρος και χαίρει της εκτίμησης και του σεβασμού σε όλη την Ελλάδα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου