ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Απ΄ τα Κάλαντα στα Κούλουμα»

απ΄-τα-κάλαντα-στα-κούλουμα-120024

Οι πολιτιστικοί σύλλογοι Θρακών, Καραγκούνηδων Καρδίτσας και Μικρασιατών «Το Εγγλεζονήσι» Μαγνησίας, διοργάνωσαν ένα παραδοσιακό γιορντάσι, με τίτλο «Απ’ τα Κάλαντα στα Κούλουμα», στο οποίο παρουσιάστηκαν έθιμα του Δωδεκαημέρου και της Αποκριάς από τις ιδιαίτερες πατρίδες τους: Θράκη, Θεσσαλία (περιοχή Καρδίτσας), Μ. Ασία, πλαισιωμένα από τραγούδια, χορούς και δρώμενα.

Οι Θρακιώτες ζωντάνεψαν παραδόσεις και στιγμιότυπα από έθιμα του Δωδεκαημέρου, όπως τα έζησαν και τους τα μετέφεραν οι πρόγονοί τους. Αποκριές με τους Καραγκούνηδες Καρδίτσας και τους Εγγλεζονησιώτες Μικρασιάτες με τ’ αντέντια της Αποκριάς.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Γιάννης Παπανικολάου, γραμματέας του Συλλόγου «Το Εγγλεζονήσι».

Στις αφηγήσεις συμμετείχαν οι: Αργυρώ Μάμαλη – Κοπάνου, η Ζωή Ιωαννίδου και Γιάννης Παπανικολάου.

Πολλά συγχαρητήρια στους συλλόγους στα συμβούλια, στους χοροδιδασκάλους: Αντώνη Τζαφέτα, Γιώργος Μαγαλιό και Βιργινία Χρήστου, πολλά συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν, ειδικά στους αφανείς, σε όλους τους χορευτές και συμμετέχοντες στα δρώμενα, καθώς και στους εκλεκτούς μουσικούς Νίκο Μούτσελο (κλαρίνο, γκάιντα), Γιώργο Πάγκαλο (τραγούδι, λαούτο), Γιάννη Σκαμπαρδώνη (βιολί) και Φώτη Σκαμαγκούλη (κρουστά).

«Πολλές ευχαριστίες σε όλους εσάς που γεμίσατε ασφυκτικά το Πολιτιστικό Θέατρο της Ν. Ιωνίας. Να είμαστε καλά και για του χρόνου πάλι», υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου