ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ταξίδι στον Κυκλαδικό πολιτισμό

ταξίδι-στον-κυκλαδικό-πολιτισμό-128261

Παρατείνεται η έκθεση «Κυκλαδικός πολιτισμός: ένα ταξίδι στις προϊστορικές Κυκλάδες» με έργα παιδιών εμπνευσμένα από τον κυκλαδικό πολιτισμό στο Κέντρο Τέχνης «Τζιόρτζιο ντε Κίρικο» με νέο ωράριο λειτουργίας. Η έκθεση θα συνεχίσει να είναι επισκέψιμη από Δευτέρα έως Παρασκευή 15.00-21.00 έως τις 16 Φεβρουαρίου με ελεύθερη είσοδο.

Οι Παιδικές Βιβλιοθήκες από το «Στέκι Παιδιού» της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, το «Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» (ΚΔΑΠ) Νεάπολης και το ΚΔΑΠ Κάτω Λεχωνίων (Αρτέμιδας) της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών τους προγραμμάτων διοργάνωσαν και παρουσίασαν το πρόγραμμα «Κυκλαδικός πολιτισμός. Ενα ταξίδι στις προϊστορικές Κυκλάδες» μέσα από τη Μουσειοσκευή «Κυκλαδικός Πολιτισμός» του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης. Το πρόγραμμα παρακολούθησαν περίπου 400 παιδιά. Υπεύθυνη του εκπαιδευτικού προγράμματος αλλά και επιμελήτρια της εν λόγω έκθεσης είναι η Παρασκευή Τσιμά, Ιστορικός – Αρχαιολόγος, Υπεύθυνη στο «Στέκι Παιδιού» της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ και Επιστημονικά Υπεύθυνη των «Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» Νεάπολης και Κάτω Λεχωνίων (Αρτέμιδας) της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ.

Εκθεση Αρχιτεκτόνων

Συνεχίζεται η έκθεση μακέτας και σχεδίου του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας «Η Πόλη των Δωματίων / City of rooms» στον 2ο όροφο του Κέντρου Τέχνης «Τζιόρτζιο ντε Κίρικο». Το ωράριο λειτουργίας είναι: Δευτέρα-Παρασκευή 15.00-21.00, Σάββατο και Κυριακή κλειστά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου