ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στο Βόλο η Μελίνα Κανά

στο-βόλο-η-μελίνα-κανά-484093

Αγαπημένες δημιουργίες θα ερμηνεύσει η Μελίνα Κανά, η οποία θα εμφανιστεί στην μουσική σκηνή «Νυχτωδία» το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου, μαζί με τον Μιχάλη Παπαζήση. Η αγαπημένη ερμηνεύτρια δημιουργεί την πιο οικεία ατμόσφαιρα και μουσική παρέα, και υποδέχεται τους πολυάριθμους φίλους της στη «Νυχτωδία» για να τους ταξιδέψει στα μονοπάτια της πολύχρονης πορείας της στο ελληνικό τραγούδι. Σε μία ζεστή και ακουστική ατμόσφαιρα, η Μελίνα Κανά υπόσχεται να μαγέψει το κοινό με τις μελωδίες που σημάδεψαν την μέχρι τώρα πορεία της, παρουσιάζοντας παράλληλα, ακυκλοφόρητα τραγούδια. Τα τραγούδια των Σωκράτη Μάλαμα, Θανάση Παπακωσταντίνου, Νίκου Ξυδάκη, και Παντελή Θαλασσινού θα αναμιχθούν με κομμάτια νέων τραγουδοποιών οι οποίοι θα τη συντροφεύουν και θα την πλαισιώνουν μουσικά.

Ιδιαίτερη στιγμή της παράστασης θα είναι η αναφορά σε κομμάτια που έχουμε αγαπήσει από σημαντικούς Έλληνες συνθέτες όπως οι Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Λοϊζος, Διονύσης Σαββόπουλος και Μάνος Χατζηδάκις, που θα μετατρέπει τις βραδιές όχι μόνο σε ένα μουσικό ταξίδι στα τραγούδια που έχουμε γνωρίσει και αγαπήσει από τη Μελίνα Κανά, αλλά και σε ένα πέρασμα από αξέχαστα τραγούδια μεγάλων συνθετών, όπως τα διαβάζει και τα ερμηνεύει η αγαπημένη τραγουδίστρια.

Επί σκηνής τη συντροφεύει ο Μιχάλης Παπαζήσης με τη χαρακτηριστικά ιδιαίτερη φωνή του που ξεχώρισε και στις συνεργασίες του με την Ελευθερία Αρβανιτάκη, Γιάννη Ρασούλη, Σταύρο Κουγιουμτζή, Γιώργο Καζαντζή, ερμηνεύοντας τραγούδια που έχουμε αγαπήσει. Τους ερμηνευτές πλαισιώνουν τέσσερις κορυφαίοι μουσικοί:

ο Κώστας Παπαγεωργίου στις κιθάρες, ο Χρήστος Πρόϊος στα πλήκτρα, ο Τάκης Φραγκούς στο μπάσο, ο Γιώργος Βασιλάκης στο μπουζούκι και το λαούτο, ενώ τον

ήχο φροντίζει ο Σταύρος Σικιανάκης.

Η Θεσσαλονικιά στην καταγωγή Μελίνα Κανά, είναι απόφοιτη του Τμήματος Φιλολογίας στο ΑΠΘ. Το 1987 εμφανίζεται στο «Πλατώ» της Θεσσαλονίκης και την ίδια περίοδο γνωρίζεται με τον μεγάλο συνθέτη Σταύρο Κουγιουμτζή και συνεργάζεται μαζί του. Υπήρξε μαθήτρια του Νίκου Μαμαγκάκη και το καλοκαίρι του 1989 συμμετέχει στις καλοκαιρινές συναυλίες του Νίκου Παπάζογλου. Την περίοδο αυτή γνωρίζεται με τον Σωκράτη Μάλαμα και αργότερα η γνωριμία αυτή θα εξελιχθεί σε μια επιτυχημένη επαγγελματική συνεργασία αφού η Μελίνα Κανά γίνεται ευρύτερα γνωστή με το τραγούδι «Να βάλω τα μεταξωτά» του Σωκράτη Μάλαμα. Έχει συνεργαστεί σε ζωντανές εμφανίσεις με τους Νίκο Παπάζογλου, Νίκο Ξυδάκη, Σωκράτη Μάλαμα, Θανάση Παπακωνσταντίνου, Διονύση Σαββόπουλο, Γιώργο Νταλάρα, Σταύρο Κουγιουμτζή, Χαρούλα Αλεξίου και Μανώλη Ρασούλη. Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες περιοδείες στο εξωτερικό και κυρίως στη Γερμανία, το Βέλγιο, την Αμερική και την Ιταλία, ενώ εξίσου αξιόλογη είναι η δισκογραφική της παρουσία.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου