ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Παίζουμε και μαθαίνουμε στο μουσείο»

παίζουμε-και-μαθαίνουμε-στο-μουσείο-134340

Από το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου και για κάθε Σάββατο έως το τέλος της σχολικής χρονιάς, συνεχίζεται στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Παίζουμε και μαθαίνουμε στο μουσείο».

Το «Παίζουμε και μαθαίνουμε στο μουσείο» είναι μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα με εισηγήτριες την Έλληνα Παναγιώτα, παιδαγωγό – εμψυχώτρια και την Γκαραγκούνη Καλλιόπη, μουσειολόγο. Πρόκειται για ένα χαρούμενο και ευχάριστο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης που πραγματοποιείται κάθε Σάββατο στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου το δίωρο 11:00 – 13:00, σε συνεργασία με το Θέατρο της Εμπειρίας. Απευθύνεται σε παιδιά 6-11 ετών και περιλαμβάνει: Θεατρικό παιχνίδι, έκφραση, ανακάλυψη της γνώσης μέσα από ερωταποκρίσεις και παιχνίδια γνώσεων, κινητική αγωγή, παντομίμα, εικαστικά και βιωματικό παιχνίδι. Ο χώρος του μουσείου αποτελεί τον χώρο εμψύχωσης και δημιουργίας για τα παιδιά και το πρόγραμμα θα συμβάλλει στη γνώση και στην επαφή των παιδιών με τον συγκεκριμένο χώρο.

Το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου οι μικροί φίλοι του Μουσείου θα ασχοληθούν με τα ηφαίστεια και τους πολύτιμους λίθους. Μέσα από δραστηριότητες, προβολή βίντεο, κινητικά παιχνίδια και παντομίμα θα γνωρίσουν τα φυσικά φαινόμενα.

Κόστος συμμετοχής: 4 ευρώ ανά άτομο (τη φορά), 6 ευρώ για αδέλφια (τη φορά). Για όλο το μήνα το ποσό είναι 15 ευρώ ανά άτομο και 22 ευρώ για αδέλφια. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις: 6970990644, 6978668632.

Το πρόγραμμα μπορούν να παρακολουθήσουν και σχολικά τμήματα κάθε Τετάρτη και Παρασκευή 10.00 – 12.00 και κόστος 2€ ανά μαθητή. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να επικοινωνήσουν στο 2421029878.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου