ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σεμινάριο για υφάντρες με ανησυχίες

σεμινάριο-για-υφάντρες-με-ανησυχίες-134761

Μια σημαντική εκπαιδευτική δράση που κατά καιρούς εμπλουτίζει τη λειτουργία των εργαστηρίων παραδοσιακών τεχνών του ΛΕΒ, είναι η υλοποίηση ταχύρυθμων σεμιναρίων δημιουργικής εμπειρίας. Σεμινάρια με λαογραφικό ή καλλιτεχνικό περιεχόμενο, που συμβάλλουν στη απόκτηση ερεθισμάτων για την εξοικείωση των εκπαιδευομένων με τις παραπάνω τέχνες, με τρόπο βιωματικό και ευχάριστο.

Με αυτό το πνεύμα, οργανώνεται σεμινάριο υφαντικής με τίτλο «ζωγραφική με μαλλί», αύριο Παρασκευή 2 και μεθαύριο Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο των εργαστηρίων (Δον Δαλεζίου – Ρ. Φεραίου). Το σεμινάριο απευθύνεται όχι μόνο στους μυημένους και όσους παρακολουθούν το αντίστοιχο εργαστήριο της υφαντικής, αλλά και σε όσους συμμετέχουν στα υπόλοιπα εργαστήρια και εν γένει στους ευαισθητοποιημένους περί της τέχνης του αργαλειού. Απευθύνεται επίσης και σε άνδρες υφαντές.

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου με διδάσκουσα την εικαστικό Ιωάννα Τερλίδου, περιλαμβάνει: Μια σύντομη θεωρητική προσέγγιση της υφαντικής, ως ασχολία που συντροφεύει τον άνθρωπο από την αυγή του πολιτισμού μέχρι σήμερα.

Επίσης θα γίνει αναφορά στην «Εξέλιξη της παραδοσιακής υφαντικής σε μια εικαστική δημιουργία μέσα από ένα βιωματικό εργαστήριο εκμάθησης ύφανσης μοτίβων σε αργαλειό και σε άλλα υλικά», με υλικά που επαφίενται στην προσωπική επιλογή της κάθε συμμετέχουσας στο σεμινάριο. Αλλωστε, όπως λέει η ίδια η καλλιτέχνης: «Οχι και τόσο παλιά, στα χωριά μας, όπου οι άνθρωποι δεν πετούσανε τίποτα, μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σαν μίνι αργαλάκι, το κάθε τι: ένα κοίλο κεραμίδι, ένα ξύλινο πλαίσιο, ένα κουτί, κλαδιά κατάλληλα για να στηριχθεί το στημόνι. Συχνά το αργαλάκι με το υφαντό αποτελούν ενιαίο έργο».

Η ίδια χρησιμοποιώντας πρόσφατα ένα ξύλινο κουτί για πούρα, σκέφτηκε ότι θα είχε ενδιαφέρον να δημιουργήσουμε έργα με ό,τι έχει η καθεμιά μας στο σπίτι της. Τα απολύτως απαραίτητα υλικά είναι: λεπτά μάλλινα νήματα η ακρυλικά, σακοράφα και βελόνα με σουβλερή μύτη και χαρτί πατρόν για τα σχέδια.

Πληροφορίες- δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά στη Γραμματεία του Λ.Ε.Β., 2421033938, 2421305753, και στα τηλέφωνα: 6946592485 και 6978186879. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, γιατί ο αριθμός είναι περιορισμένος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου