ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γλέντησαν οι Θρακιώτες

γλέντησαν-οι-θρακιώτες-146229

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας του Συλλόγου Θρακών της περιοχής μας. Ηταν μια εκδήλωση γεμάτη Θράκη. Ανδρες του μεγάλου χορευτικού, μαζί με τα παιδιά των παιδικών τμημάτων του συλλόγου, έψαλλαν τα κάλαντα της Θράκης.

Ακολούθησαν απονομές τιμητικών ενθυμίων (εικόνα της Παναγίας των Θρακών) σε μέλη που δεν είναι Θρακιώτες, για την πάνω από 15 χρόνια ανελλιπή προσφορά τους στον Σύλλογο Θρακών. Συγκεκριμένα τιμήθηκαν οι Θωμάς Χαλιάσος, Αλέκα Χαλιάσου, Λένα Νικολακοπούλου και Σόφη Κοτσάκη.

Ακολούθησε παρουσίαση θρακιώτικων χορών από ο τμήμα νηπίων, παιδικό και εφηβικό, που ζωντανεύουν τη θρακιώτικη παράδοση με τη συνδρομή της ακούραστης δασκάλας, Μαρίας Μάντζαρη.

Η εκδήλωσή έκλεισε αργά το απόγευμα με γλέντι για όλο τον κόσμο, με τη μουσική παρέα των: Νίκου Μούτσελου, Γιώργου Μαγαλιού και Αδάμου Νώντα, ενώ νταούλι έπαιξε ο Απόστολος Κανδύλας.

Την πίτα ευλόγησε ο π. Ελευθέριος και παραβρέθηκαν ο βουλευτής Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεικόπουλος, ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, θεσμών, φορέων, συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου