ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δημιουργικό «Απόγευμα»

δημιουργικό-απόγευμα-150066

Τρεις συγγραφείς παρουσιάζουν το βιβλίο τους στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης

Οι Πρότυπες Εκδόσεις «Πηγή», το «Τέχνης Δρώμενα Αργώ» και οι συγγραφείς Rossella Paolicchi, Marianne Catzaras και Χρυσή Γιάντσιου, προσκαλούν τους φίλους του γραπτού λόγου στην παρουσίαση του βιβλίου τους με τίτλο «Απόγευμα».

Το βιβλίο θα παρουσιάσει η Σοφία Νικολάου (κοινωνιολόγος, συγγραφέας). Κείμενα θα διαβάσουν η Rossella Paolicchi, η Marianne Catzaras και η Χρυσή Γιάντσιου. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά ο Ανδρέας Γκούβας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Ιανουαρίου στις 19.00 στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος. (Κ. Καρτάλη – Ανθ. Γαζή).

Πρόκειται για μια συλλογή κειμένων σε μια τρίγλωσση έκδοση γαλλικά, ιταλικά και ελληνικά, τριών γυναικών που ζουν μακριά από την Ελλάδα αλλά η Ελλάδα ζει μέσα τους και κατοικεί στα κείμενα τους. Η Rossella Paolicchi, Ιταλίδα, η οποία έχει κάνει σπουδές ψυχολογίας στην Πάδουα, και διδάσκει στο Πανεπιστήμιο της Πίζας. Η Ροσέλλα έχει γράψει μια νουβέλα που διαλέγεται με τη γραφή και τον χρόνο, «Λένε ότι η διήγηση είναι ένας τρόπος για να χειριστεί κανείς το χρόνο». Η Χρυσή Γιάντσιου είναι διδάκτωρ του τομέα Γραμμάτων Γλωσσών και Τεχνών του Πανεπιστημίου της Αβινιόν όπου και ζει σήμερα, ενώ ασχολείται με το θέατρο. Η Χρυσή γράφει μια ποιητική συλλογή με νήμα της Αριάδνης τη γραφή, τον αρχαίο κόσμο του Οιδίποδα, της Ιφιγένειας, της Μήδειας του Οδυσσέα, της Ιθάκης, τον Χρόνο και τον έρωτα που τον κάναμε θεό. Και πάνω απ’ όλα φταίει ο ποιητής που έβαλε λόγια που καίνε σε στίχους. Το βιβλίο ολοκληρώνεται με ένα μεγάλο ποίημα της Marianne Catzaras που γεννήθηκε και ζει στην Τυνησία από Έλληνες γονείς, έχει κάνει σπουδές λογοτεχνίας και αφιερώθηκε στην ποίηση και τη λογοτεχνία. Με μια σπαρακτική και νευρώδη γραφή, μας δίνει μια αλληγορική αφήγηση ενός ζοφερού μέλλοντος μιας μεσογειακής πόλης, διαλεγόμενη και αυτή με τη σειρά της με τη γραφή, γύρω από τον άξονα της οποίας στήνει την πλοκή της ιστορίας του ποιήματός της.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου