ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Eκθεση για τη «Χάρτα του Ρήγα»

eκθεση-για-τη-χάρτα-του-ρήγα-162319

Μια διαφορετική ανάγνωση της Χάρτας του Ρήγα, που αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της, προτείνει η έκθεση που λειτουργεί με επιτυχία στο Τελλόγλειο Ιδρυμα Τεχνών ΑΠΘ. Την έκθεση, που έχει τίτλο «Η Χάρτα του Ρήγα: Τα δύο (συν) πρόσωπα. Μια άλλη ανάγνωση του χάρτη», διοργανώνει η Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με αφορμή τις εκδηλώσεις για την επέτειο των 90 χρόνων από την ίδρυσή της. Είναι αφιερωμένη στην επέτειο των 220 χρόνων από την έκδοση της Χάρτας της Ελλάδος του Ρήγα Βελεστινλή το 1797 στη Βιέννη, ένα αντίτυπο της οποίας (από τα λίγα σωζόμενα των 1.220 αντιτύπων που τυπώθηκαν) φυλάσσεται στην Τρικόγλειο Βιβλιοθήκη της ΒΚΠ ΑΠΘ.

Για πρώτη φορά εκτίθενται μαζί έξι αντίτυπα της Χάρτας, τριών τυπολογιών, με έμφαση στη «Χαρτογραφία της Χάρτας του Ρήγα» και στα αινίγματά της, από την Τρικόγλειο Βιβλιοθήκη ΒΚΠ-ΑΠΘ, την Τράπεζα της Ελλάδος (2 Χάρτες), το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, την Πασχάλειο Σχολή Καπεσόβου και το Ιδρυμα Σύλβιας Ιωάννου.

Η έκθεση, που έχει ελεύθερη είσοδο, θα διαρκέσει έως σήμερα Κυριακή 14 Ιανουαρίου, με ωράριο λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 9.00-14.00, Τετάρτη 9.00-14.00 και 17.00-21.00, Σάββατο – Κυριακή 10.00-18.00. Δευτέρα κλειστά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου