ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκλεψαν το σενάριο της επόμενης ταινίας του γνωστού Γάλλου σκηνοθέτη, Κλοντ Λελούς

εκλεψαν-το-σενάριο-της-επόμενης-ταινί-162731

Θύμα κλοπής του μοναδικού αντιγράφου του σεναρίου της επόμενης ταινίας του έπεσε στο Παρίσι ο γάλλος κινηματογραφιστής Κλοντ Λελούς και απηύθυνε «έκκληση» στους κλέφτες για να το ξαναβρεί, αποκάλυψε σήμερα η εφημερίδα Le Parisien.

Η κλοπή σημειώθηκε πριν από μια εβδομάδα μπροστά από τους χώρους της εταιρείας παραγωγής του με την επωνυμία Films 13, αφηγείται η εφημερίδα.

Ο κινηματογραφιστής επέστρεφε από διακοπές. Είχε σταθμεύσει και έβγαλε τρεις σάκους από το αυτοκίνητό του. «Μέχρι να κάνω τον γύρο του αυτοκινήτου, δύο από τους σάκους είχαν εξαφανισθεί», αφηγείται ο σκηνοθέτης στην εφημερίδα.

Σύμφωνα με τη Le Parisien, ένας από τους σάκους περιείχε το μοναδικό αντίτυπο του σεναρίου της επόμενης ταινίας του 80χρονου σκηνοθέτη, με τίτλο «Ναι και Όχι».

Ο σκηνοθέτης της ταινίας «Ένας άνδρας και μια γυναίκα» είπε επίσης πως έχασε πολλά τετράδια που αντιπροσωπεύουν «μια χιλιοστή σελίδες», γεμάτα σημειώσεις, μαρτυρίες, παρατηρήσεις και πράγματα που βλέπει εδώ και πενήντα χρόνια.

«Μου έκλεψαν τις μαγικές βαλίτσες, αυτές που με συνόδευαν όλη μου τη ζωή και μέσα από τις οποίες αντλώ υλικό για την έμπνευσή μου», είπε ο Κλοντ Λελούς, ο οποίος έχασε επίσης σ’ αυτή την περιπέτεια 15.000 ευρώ «σε διάφορα νομίσματα», τα κλειδιά του, το διαβατήριό του και ένα ρολόι.

«Έχω πάντα μαζί μου ένα απόθεμα χρημάτων για την περίπτωση που χρειαστεί να φύγω στο εξωτερικό», εξήγησε ο κινηματογραφιστής στην εφημερίδα.

Ο σκηνοθέτης κατέθεσε μήνυση και δεν χάνει την ελπίδα ότι θα ξαναβρεί τα σημειωματάρια και το σενάριό του. «Στο κάτω-κάτω (οι κλέφτες) έχουν τη διεύθυνσή μου. Τους απευθύνω αυτή την έκκληση. Περιμένω αυτό το θαύμα».

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου