ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Φθινοπωρινοί εικαστικοί διάλογοι

φθινοπωρινοί-εικαστικοί-διάλογοι-487082

Ομαδική έκθεση με έργα Ελλήνων και ξένων δημιουργών λειτουργεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας, στο πλαίσιο της θεσμοθετημένης ενότητας «Φθινοπωρινοί διάλογοι» που πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά. Στην ομαδική έκθεση συμμετέχουν, όπως προαναφέρθηκε, Έλληνες και Ιταλοί καλλιτέχνες, ενώ στην «επίσημη πρώτη» παραβρέθηκε ο Πρέσβης της Ιταλίας στην Ελλάδα κ. Francesco Paolo Trupiano, επιβεβαιώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την προσέγγιση μεταξύ των δύο λαών και την προοπτική ενός διάλογου ανάμεσα στις δύο κουλτούρες, που είναι τόσο κοντινές από γεωγραφική και από πολιτιστική άποψη.

Σκοπός της έκθεσης είναι αφ’ ενός η κοινή παρουσίαση έργων καλλιτεχνών και από τις δύο χώρες και αφ’ εταίρου η ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των λαών της Ε.Ε. των 27, σε πρώτη φάση μεταξύ Ελλάδας Ιταλίας και η ανταλλαγή εμπειριών και κουλτούρας μεταξύ των λαών. Στην φετινή έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Albino Giovanni, Μάγδα Αστέρη, Cappanera Loretta, Guastamacchia Pasquale,Iaccheo Edoardo, Κασσαβέτη Κατερίνα, Laurelli Antonio, Παλαιολόγος Θεολόγου, Βασιλική Παπακώστα, Αγγελική Παπαγεωργίου, Κλειώ Παπαϊωάννου, Surina Ivan, Ιωάννα Τερλίδου, Valente Franco, Βίκυ Βλαχογιάννη και Βάσω Βούλγαρη.

«Στόχος μας, υπογραμμίζουν οι διοργανωτές, είναι η συνέχιση της συνεργασίας αυτής στα πλαίσια του Καλλικράτειου Δήμου Βόλου, έτσι ώστε να αποτελεί μία μόνιμη καλλιτεχνική εκδήλωση που θα εμπνέει τους καλλιτέχνες από τις χώρες που θα συμμετέχουν προσδίδοντάς της περιφερειακό χαρακτήρα». Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 19 Νοεμβρίου και παρουσιάζει ενδιαφέρον διότι οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι γνωστοί και αξιόλογοι στον χώρο τους.

 

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου