ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διεθνής συνάντηση σχολικών χορωδιών

διεθνής-συνάντηση-σχολικών-χορωδιών-167808

Εντυπωσιακό είναι το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται μέχρι σήμερα από σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού, προκειμένου να λάβουν μέρος στη 10η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας, στην οποία θα λάβουν μέρος σχήματα και από τη Μαγνησία. Σχολεία δημοτικά, γυμνάσια, εκκλησιαστικά, καλλιτεχνικά, μουσικά, δημόσια και ιδιωτικά, από την ηπειρωτική και τη νησιωτική Ελλάδα, έχουν δηλώσει ενδιαφέρον για να λάβουν μέρος. Σημαντική είναι και η συμμετοχή από το εξωτερικό, αφού έχουν δηλώσει μέχρι στιγμής συμμετοχή χορωδιακά και οργανικά Σύνολα από την Ιταλία, τη Σερβία και τη Ρωσία.

Η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών αποτελεί ένα κορυφαίο μουσικό φεστιβάλ της Ελλάδος και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη και στον κόσμο, αφού και πέρυσι φιλοξένησε πέντε χιλιάδες εκτελεστές – χορωδούς – μουσικούς.

Η πολύ σημαντική πολιτιστική και εκπαιδευτική εκδήλωση διοργανώνεται στα πλαίσια του 36ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Καρδίτσας τον προσεχή Μάρτιο, αφορά σε όλες τις σχολικές χορωδίες της Ελλάδος, με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων. Και φέτος οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Καρδίτσα και στο Μουζάκι.

Τη 10η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών θα παρουσιάσει για ακόμη μία φορά ο κορυφαίος Αλέξης Κωστάλας, που και με τις εξαιρετικές οπτικές του παρεμβάσεις, εκτός από τον λόγο, κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον των ακροατών.

Στη διοργάνωση συμμετέχουν η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας (Περιφέρεια Θεσσαλίας), ο Δήμος Καρδίτσας, ο Δήμος Μουζακίου και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι σχολικές χορωδίες μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, Κολοκοτρώνη 38 & Υδρας, τηλ : 24410-75440,42896 και fax : 24410-21970, e-mail: [email protected]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου