ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Τα παιδιά μας καλούν»

τα-παιδιά-μας-καλούν-182728

Μία μυσταγωγική βραδιά απόλαυσε το πολυάριθμο κοινό που κατέκλυσε τον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως πριν λίγες μέρες στη Χριστουγεννιάτικη Συναυλίατης Μουσικής Σχολής Τραγουδάρα παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ιγνατίου.

Οι μαθητές της μονωδίας και του σύγχρονου τραγουδιού με την ερμηνεία τους προσέφεραν την ευκαιρία να περιηγηθούμε στον μουσικό κόσμο των Χριστουγεννιάτικων ύμνων και τραγουδιών από τον 17ο αιώνα έως τις μέρες μας διανύοντας τα πλάτη και τα μήκη του πλανήτη μας. Τραγούδια και ύμνοι που μας συνοδεύουν τις Χριστουγεννιάτικες μέρες και πολλές από αυτές αποτελούν αγαπημένα παιδικά τραγούδια.

Στη συνέχεια η πενηνταμελής χορωδία της Σχολής υπό την διεύθυνση της ΑγλαΐαςΤραγουδάρα μας ταξίδεψε σε πολλές γωνιές της πατρίδας μας αποδίδοντας εκπληκτικά παραδοσιακά κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Δόθηκε η δυνατότητα σε όλους μας να απολαύσουμε ένα υπέροχο εορταστικό πρόγραμμα και να παρακολουθήσουμε παράλληλα την εξέλιξη των μαθητών που με την άρτια παρουσία τους ανέδειξαν το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης που παρέχεται από τη Μουσική Σχολή Τραγουδάρα.

Αξίζουν έπαινοι στους διοργανωτές της συναυλίας για την επιλογή του χώρου καθώς και στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και τους ιερείς του Ιερού Ναού για την αποδοχή και την άψογη συνεργασία και ενίσχυση ώστε να πραγματοποιηθεί μία άρτια παράσταση. Τόσο ο εξαιρετικός χώρος του Ναού που συνέβαλε στην υψηλή ηχητική απόδοση όσο και το υποβλητικό μυστηριακό σκηνικό που συνθετόταν από την αγιογράφηση και τον φωτισμό δημιούργησαν μία άνευ προηγουμένου αισθητική σύνθεση.

Την υπέροχη βραδιά έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, ο οποίος ευχήθηκε στους μαθητές της Σχολής και στους παρισταμένους και τόνισε τη σημασία αυτής της μεγάλης γιορτής της χριστιανοσύνης και του πνεύματος αλληλεγγύης και αγάπης προς τον συνάνθρωπο που αυτή εμπεριέχει.

ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΠΑΖΕΤΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου