ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Βόλος τίμησε τη Ζωή Λάσκαρη

ο-βόλος-τίμησε-τη-ζωή-λάσκαρη-188989

Η κορυφαία ηθοποιός Ζωή Λάσκαρη ήταν το τιμώμενο πρόσωπο του φετινού Argo Film Festival, που πραγματοποιήθηκε για έβδομη χρονιά στο «Αχίλλειον» παρουσία του συζύγου της, Αλέξανδρου Λυκουρέζου, ο οποίος παρακολούθησε εμφανώς συγκινημένος την τελετή απονομής του Lifetime Achievement Award και των αποκαλυπτηρίων του Μαρμάρινου Αστεριού με το όνομά της.

Εκφράζοντας τα συναισθήματά του, ο κ. Λυκουρέζος δήλωσε «πάρα πολύ συγκινημένος» και επεσήμανε ότι «χαίρομαι πολύ για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ, φαντάζομαι και η ίδια από κει που μας βλέπει, προσέθεσε, θα χειροκροτεί και θα μετέχει».

Παράλληλα αναφέρθηκε στη θεατρική συνέχεια του έργου της μεγάλης ηθοποιού, τονίζοντας ότι: «Χαίρομαι διπλά γιατί η κόρη μας, Μαρία – Ελένη, αποφάσισε να συνεχίσει, και να δίνει ζωή στη θεατρική σκηνή «Ζωή Λάσκαρη». Γι’ αυτό το έργο που είχε ξεκινήσει η Ζωή με σκοπό να το εμφανίσει φέτος τον χειμώνα, με κάποιες τροποποιήσεις και με ρόλο επίσης δικό της, η Μαρία – Ελένη το παρουσιάζει στη θεατρική σκηνή εδώ και 15 μέρες, και αυτό είναι αφορμή για διπλή συγκίνηση και περηφάνια».

Ο Βόλος είναι πόλη οικεία για τον ίδιο, την οποία έχει επισκεφτεί κατά καιρούς με την ιδιότητα του νομικού, έχει παλιούς φίλους, ενώ όπως αποκάλυψε, η πόλη πάντα ασκούσε γοητεία πάνω του. Κλείνοντας, ο κ. Λυκουρέζος τόνισε ότι κάθε αναφορά στη γυναίκα της ζωής του γίνεται σε ενεστώτα χρόνο, «γι’ αυτό και λέω “είναι” η γυναίκα μου, δεν λέω “ήταν”» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο επίσημος προσκεκλημένος της χθεσινής εκδήλωσης έτυχε θερμή υποδοχή από τους διοργανωτές, με τον διεθνή Βολιώτη παραγωγό ταινιών Τέρρυ Ντούγκας να υπογραμμίζει ότι «θέλαμε πολύ να τιμήσουμε τη Ζωή Λάσκαρη, ένα μεγάλο αστέρι του ελληνικού σινεμά και μια μοναδική προσωπικότητα». Το αστέρι της μεγάλης ηθοποιού δεσπόζει πλέον στην πόλη, ενώ όπως τόνισε ο κ. Ντούγκας, απώτερος στόχος είναι το Argo Film Festival να συνεχιστεί, ενώ επιθυμία του ίδιου είναι να γυρίσει μελλοντικά ταινία στην πατρίδα του, τον Βόλο, με τον οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένος.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου