ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παρουσίαση βιβλίου του Φαρίς Νεζάντ

παρουσίαση-βιβλίου-του-φαρίς-νεζάντ-190221

Η βραβευμένη νουβέλα του Φαρίς Νεζάντ «Η κατάρα των Αρχαίων» παρουσιάζεται σήμερα Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 6- 9μ.μ στο βιβλιοπωλείο «Το Κλου» Αντωνοπούλου 15 και Ιάσονος.

Οι φίλοι του βιβλίου μπορούν να γνωρίσουν τον συγγραφέα και να μιλήσουν μαζί του για την «Κατάρα των αρχαίων», ένα μυθιστόρημα που διαδραματίζεται και στο Πήλιο, τραβά όμως το παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Το μυθιστόρημα του συγγραφέα που ζει στον Βόλο, μια αληθινή εξιστόρηση της ελληνικής οικονομικής κρίσης με βαθιά φιλοσοφική προσέγγιση, έχει ήδη προγραμματιστεί να μεταφραστεί στα γερμανικά και στα γαλλικά το 2018. Το βιβλίο που έχει ήδη κερδίσει βραβεία και διακρίσεις θα παρουσιάσει ο συγγραφέας σε εκδήλωση στο νέο κτίριο του βιβλιοπωλείου Το Κλου (πρώην βιβλιοπωλείο Παιδεία), κατά τη διάρκεια της οποίας θα υπογράψει τα βιβλία του. Το μυθιστόρημα που συζητείται να γυριστεί ταινία στην Καλιφόρνια, φαίνεται να έχει επηρεάσει ακόμη και την απόφαση ανώτατου Δικαστηρίου των Αθηνών στη σχετική υπόθεση.

Ο συγγραφέας Φάρις Νεζάντ, που κατοικεί στον Βόλο, είναι Βρετανός κοινωνιολόγος με καταγωγή από την Περσία. Αρθρογραφεί τακτικά στις εφημερίδες του Βόλου, οι οποίες δημοσιεύουν, σε καθημερινή σχεδόν βάση, τις πολιτικού περιεχομένου γελοιογραφίες του.

Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ, το πρώτο του μυθιστόρημα, αναφέρεται σε πραγματικά γεγονότα που διαδραματίζονται στο Ανήλιο Πηλίου και συνεχίζονται στην Αθήνα.

Το μυθιστόρημα κέρδισε το βραβείο ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΒΙΒΛΙΑ 2016 από τον Kirkus Review, έναν από τους πιο καταξιωμένους και σημαντικούς διεθνείς οργανισμούς βιβλιοκρισίας, ο οποίος σημειώνει στην επίσημη κριτική, του: «Μία έξυπνη, πνευματώδης και συχνά συναισθηματική προσέγγιση, ενός αρχαίου έθνους που βρίσκεται «σε μηχανική υποστήριξη».

Η ON LINE BOOK REVIEW, ένας άλλος μεγάλος διεθνής επαγγελματικός οργανισμός βιβλιοκρισίας έδωσε στο βιβλίο την υψηλότερη διάκριση σημειώνοντας στην κριτική του: «Δεν πρόκειται για ένα απλό μυθιστόρημα. Είναι η ιστορία ενός έθνους. Είναι η κυνική εξιστόρηση των σύγχρονων γεγονότων, που όμως αφήνει περιθώρια ελπίδας. Ακόμη και αν κάποιος δεν γνωρίζει πολλά για όσα περνάει σήμερα η Ελλάδα, αξίζει να το διαβάσει. Αν μπορείς να εκτιμήσεις βιβλία για τον καθημερινό αγώνα των ανθρώπων με φιλοσοφική προσέγγιση των γεγονότων, τότε πρέπει να διαβάσεις την ΚΑΤΑΡΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ».

Και να τι λέει ο Βολιώτης Δημοσιογράφος, Νίκος Βαραλής, για το βιβλίο αυτό: «Ο συγγραφέας Φαρις Νεζαντ φτιάχνει μια ελληνική τραγωδία με ελπιδοφόρο τέλος. Μέσα σε αυτή όλες οι ιστορίες είναι αληθινές προσπαθώντας να μας δείξει ότι η τραγωδία στην χώρα μας σήμερα οφείλεται στον εγωισμό του καθενός και στην απομόνωση που αυτός φέρνει. Μας λέει ότι αν θέλουμε να αλλάξουμε θα πρέπει να φέρουμε στη ζωή μας μέτρο και να ανοιχθούμε στον άλλον δίπλα μας που δεν είναι αντίπαλος. Αλλιώς η ευλογία της αρχαίας κληρονομιάς θα γίνει η κατάρα μας και μείς θα γυρίζουμε μόνοι δίπλα στα σπασμένα μας αγάλματα». Η βραβευμένη νουβέλα «Η κατάρα των Αρχαίων» διατίθεται σε προνομιακή τιμή στο βιβλιοπωλείο «Το Κλου» Αντωνοπούλου 15 και Ιάσονος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου