ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ενα δέντρο μια φορά

ενα-δέντρο-μια-φορά-194636

H χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Βρεφονηπιακού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος με τίτλο «ένα δέντρο μια φορά» πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στο Συνεδριακό Κέντρο της Μητρόπολης. Οι παιδαγωγοί του σχολείου ξεδίπλωσαν τη διασκευασμένη ιστορία του Ευγένιου Τριβιζά μέσα από ευφάνταστες χορογραφίες, μουσικές, ποιήματα σε ένα σκηνικό ονειρεμένο, και σε μια αίθουσα κατάμεστη από γονείς, συγγενείς και φίλους των μικρών μαθητών.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος προέτρεψε τους γονείς να συνεχίσουν τη γιορτή στο σπίτι, γιορτάζοντας την υγεία των παιδιών τους και το γεμάτο σπιτικό τους.

Τη σκυτάλη έλαβε ο διευθυντής Δημήτριος Σουλιώτης, ο οποίος αναφέρθηκε στην επιλογή του έργου, το οποίο ολοκληρώθηκε με ένα σπουδαίο μήνυμα που δόθηκε από τη μικρή «Παναγιά», η οποία ζήτησε από περαστικούς προσκυνητές που δεν είχαν καταφέρει να γίνουν βιολογικοί γονείς, να γίνουν γονείς της καρδιάς. Αυτό, θέλησε να γίνει το δώρο του μικρού της μωρού, να μεγαλώσουν δηλαδή το φτωχό αγόρι προσφέροντάς του, σε εκείνο και στο δέντρο του, αγάπη κι ένα ζεστό σπιτικό.

Το τέλος αυτό συνδέεται με τη δράση που ο Βρεφονηπιακός Σταθμός θα υιοθετήσει, δηλαδή τη συνεργασία με το Make a Wish και το πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής. Με μια δωρεά 2 ευρώ, οι μαθητές θα πάρουν ένα αστέρι, πάνω στο οποίο μπορούν να γράψουν το όνομα και την ευχή τους. Με αυτόν τον τρόπο ένα χάρτινο αστεράκι μέσα από την αγάπη και τις ευχές των παιδιών, γίνεται όπως ακριβώς το Αστέρι των Χριστουγέννων.

Η συνεργασία με τον Οργανισμό δεν σταματά όμως εδώ. Το προσωπικό του σχολείου σκέφτηκε να υιοθετήσει μιαν ευχή ενός μικρού παιδιού, του τρίχρονου Ευστάθιου, ο οποίος ταλαιπωρείται από οξεία λεμφογενή λευχαιμία. Ο στόχος είναι, μέσα από τη βοήθεια των γονέων να συγκεντρωθεί ως το τέλος της σχολικής χρονιάς το χρηματικό ποσό για να πραγματοποιηθεί το όνειρο του νέου οικογενειακού μέλους του Βρεφονηπιακού Σταθμού.

Τη γιορτή έκλεισε ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος π. Δαμασκηνός Κιαμέτης, ο οποίος συνεχάρη το προσωπικό του σχολείου για την όμορφη εκδήλωση, και ευχαρίστησε για ακόμα μια φορά τους γονείς για την εμπιστοσύνη που δείχνουν προς τον Βρεφονηπιακό Σταθμό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου