ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θεατρικό αναλόγιο

θεατρικό-αναλόγιο-202026

Εκδήλωση από τον 1ο Σοροπτιμιστικό Ομιλο Βόλου

Εορταστικό απογευματινό με τον 1ο Σοροπτιμιστικό Ομιλο Βόλου πραγματοποιείται αύριο Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου στις 7.30 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Παρκ, όπου παρουσιάζεται σε μορφή αναλόγιου η ιστορική παράσταση «Ψυχολογία Συριανού συζύγου» του Εμμανουήλ Ροΐδη, με τον Μιχάλη Μητρούση. Ο ηθοποιός θα συμμετέχει στην εκδήλωση αφιλοκερδώς, για την οικονομική ενίσχυση των δράσεων του Ομίλου.

Αναλύοντας την συγκεκριμένη εκδήλωση, οι διοργανώτριες υπογραμμίζουν ότι: «Η «Ψυχολογία Συριανού συζύγου» (1894) είναι ένα από τα διηγήματα της τελευταίας φάσης του ροϊδικού έργου και αποτελεί ταυτόχρονα ένα δείγμα τού ανατρεπτικά ειρωνικού ύφους του με δόσεις σάτιρας. Ο ήρωας, γόνος πλούσιας οικογένειας της Σύρου την εποχή της ακμής της, εξιστορεί πώς έφτασε στη δεινότατη θέση να είναι ερωτευμένος με τη γυναίκα του, έστω κι αν πέρασαν… οκτώ μήνες από τον γάμο τους, παρότι δεν την παντρεύτηκε από έρωτα.

Ο Εμμανουήλ Ροΐδης (1836-1904), ο συγγραφέας της «Πάπισσας Ιωάννας», δίνει σ’ αυτή τη νουβέλα, με το γνωστό δηκτικό, σατιρικό κι εύστοχο πνεύμα του, ένα από τα απολαυστικότερα κείμενα της λογοτεχνίας μας. Ο Μιχάλης Μητρούσης καταφέρνει μέσω του θεατρικού αναλογίου, της απλής καθαρεύουσας και του εξαιρετικού του ταλέντου να μεταδώσει το πολύπλευρο ύφος του κειμένου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου