ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χορός και κίνηση στο Δίαυλο

χορός-και-κίνηση-στο-δίαυλο-490033

Νέα τμήματα προστίθενται στα ήδη υπάρχοντα του Διαύλου, με επίκεντρο την τέχνη του χορού. Η ομάδα λάτιν του Διαύλου δημιουργήθηκε το 1992 και αποτελεί μια από τις πολυπληθέστερες του Διαύλου. Μέσα σ’ ένα ευχάριστο κλίμα, υπό την καθοδήγηση της υπεύθυνης, Νικολέτας Δεφαράνα, οι συμμετέχοντες μπορούν να ανακαλύψουν την μαγεία του χορού. Το νέο τμήμα που θα λειτουργήσει απευθύνεται σε αρχάριους και τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στη Σχολή Χορού του Δήμου Βόλου κάθε Τρίτη και Πέμπτη 19:00 – 20:00. Το κόστος συμμετοχής στις ομάδες latin χορών είναι 30 € το μήνα (προβλέπεται ειδική έκπτωση 10% στην περίπτωση πληρωμής των διδάκτρων σε 4μηνη βάση).

Επίσης λειτουργούν ειδικά εφηβικά τμήματα κάθε Σάββατο εισάγοντας τη νέα γενιά στην τέχνη του χορού. Το κόστος συμμετοχής στις εφηβικές και νεανικές ομάδες Λάτιν χορών είναι 25 ευρώ το μήνα ή 90 ευρώ το τετράμηνο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μαθήματα κάθε Σάββατο 10:00 – 11:30 για το Α΄ έτος, για το Β΄ έτος 11:30 – 13:00. Η σχολή χορού του Δίαυλου στεγάζεται σε αίθουσα της Δημοτικής Σχολής Χορού (Κουταρέλια με Ρήγα Φεραίου) σε έναν φιλόξενο χώρο που φτιάχτηκε με πολύ μεράκι έχοντας όλες τις τεχνικές και κτιριακές ανέσεις.

Παράλληλα συνεχίζονται οι εγγραφές στα τμήματα Yoga και ορθοσωμικής γυμναστικής. Η yoga είναι μία πλήρης μέθοδος άσκησης και αυτογνωσίας με ιστορία 5000 χρόνων. Προέρχεται από την Ινδία και είναι ένα σύστημα επιστημονικό που αφορά το σώμα και το νου. Όλοι οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν γιόγκα, ανεξάρτητα από εργασία, ηλικία, φύλο, ή φυσική κατάσταση, γιατί η γιόγκα εξατομικεύει τη μέθοδό της ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ανθρώπου. Η γιόγκα είναι η καλύτερη άσκηση για όλους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 11:00 – 13:00 ή κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 18:00 – 20:00. Το μηνιαίο κόστος συμμετοχής στην ομάδα είναι 40 ευρώ, ενώ προβλέπεται ειδική έκπτωση 10% στην περίπτωση πληρωμής των διδάκτρων σε τετράμηνη βάση.

Η ορθοσωμική γυμναστική, τέλος, είναι μια μέθοδος που βασίζεται στις γνώσεις της ανατομίας και της κινησιολογίας και θέλει να διδάξει τη σωστή συμπεριφορά του σώματος μέσα από τη γυμναστική και τη σωστή αναπνοή. Οι εξειδικευμένες ασκήσεις για όλο σχεδόν το σώμα δεν έχουν μεγάλη επιβάρυνση. Θεωρείται ότι είναι η ιδανική γυμναστική για άτομα με ορθοπεδικά προβλήματα και ενοχλήσεις, αλλά και για την πρόληψή τους. Η ορθοσωμική γυμναστική έχει ένα βασικό πρόγραμμα ασκήσεων που επικεντρώνεται στην ενδυνάμωση των κοιλιακών και των ραχιαίων αλλά και γενικώς των μυών που στηρίζουν την σπονδυλική στήλη.

Λειτουργούν δύο τμήματα ορθοσωμικής γυμναστικής κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη 13:00 – 14:00 ή 13:00 – 15:00. Το κόστος συμμετοχής στην ομάδα είναι 25 ευρώ το μήνα. Τα τμήματα yoga και γυμναστικής θα γίνονται σε αίθουσες της Δημοτικής Σχολής Χορού του Δήμου Βόλου (Κουταρέλια με Ρήγα Φεραίου)

Όσοι ενδιαφέρονται για να συμμετέχουν στις ομάδες μπορούν να έλθουν στο Δίαυλο (Τοπάλη 14 με Δημητριάδος) ή να ζητήσουν τηλεφωνικά πληροφορίες στο τηλέφωνο 24210 2536.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου