ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Φουτουριστική μαύρη κωμωδία

φουτουριστική-μαύρη-κωμωδία-206189

Τη φουτουριστική μαύρη κωμωδία «Τέλειωσα με τους ανθρώπους» παρουσιάζει η θεατρική ομάδα «ΔραΠαίκτες Βόλου», σήμερα Πέμπτη 7 και αύριο Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου στις 21.15 στο Κινηματοθέατρο «Αχίλλειο», με είσοδο ελεύθερη και προαιρετικό κουμπαρά υπέρ του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος».

Το επίκαιρο θέμα της διείσδυσης της Τεχνητής Νοημοσύνης στην ανθρώπινη εξέλιξη πραγματεύεται η νέα θεατρική παραγωγή των «ΔραΠαικτών Βόλου», η 14η στα έξι χρόνια δράσης τους, θεατρικής και κοινωνικής. Με τον όρο Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ) νοείται η σχεδίαση και υλοποίηση υπολογιστικών συστημάτων που μιμούνται στοιχεία της ανθρώπινης συμπεριφοράς κι εκφράζουν στοιχειώδη ευφυΐα, όπως μάθηση, προσαρμοστικότητα, εξαγωγή συμπερασμάτων, κατανόηση από τα συμφραζόμενα, επίλυση προβλημάτων.

Ο «Ιππόκαμπος» αποτελεί τον μοναδικό αμιγώς πρωτοβάθμιο κοινωνικό-συνδικαλιστικό φορέα των ατόμων με κινητική αναπηρία και των οικογενειών τους στην Θεσσαλία, αριθμεί 110 τακτικά και 50 πενήντα αρωγά μέλη, είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα κι αποτελεί μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, της Εθνικής Ομοσπονδίας Κινητικά Αναπήρων και της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Θεσσαλίας. Το θεατρικό αυτό διήμερο πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, και σκοπό έχει να αναδειχθούν οι δράσεις των ανάπηρων συμπολιτών μας και να ενισχυθούν οι πόροι του Σωματείου ώστε να οδηγηθεί ένα βήμα εγγύτερα στην απόκτηση σύγχρονου μεταφορικού μέσου κατάλληλου για τις ανάγκες τους. Οι ΔραΠαίκτες έχουν άλλωστε ξαναδώσει παραστάσεις για τον «Ιππόκαμπο» το 2015 και με την ίδια ζέση προστρέχουν κι αυτή τη φορά να συνδράμουν στην εκπλήρωση του στόχου αυτού.

Την καλλιτεχνική σύλληψη – εμψύχωση, σκηνοθετική, κινησιολογική, σκηνογραφική, ενδυματολογική και μουσική επιμέλεια ανέλαβε ο ευΆγγελος Κάβουρας. Ακούγονται οι: Αλέκα Παπαδημητρίου, Λιάνα Τάταρη. Την ηχοφωτιστική επεξεργασία επιμελήθηκε ο Κων. Δημητριάδης. Στην κονσόλα η Δήμητρα Ριζινού. Εικαστικά αφίσας – προγράμματος Τριαντάφυλλος Κοντογιάννης, Νίκος Οργανόπουλος. Σκηνική κατασκευή Σοφία Αδάμ. Φωτογράφηση Λευτέρης Πλαβός. Hairstylist: Θέμης Καλατζής, Nikos & Themis Hair. MakeUp Artist BePro Κέντρο Δια Βίου Μάθησης. Παραγωγή ΔραΠαίκτες Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου