Η Παραδοσιακή Χορωδία της Μητρόπολης στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Τελευταία ενημέρωση: 2017-12-06, 16:14:44
Η Παραδοσιακή Χορωδία της Μητρόπολης στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένη εμφάνιση πραγματοποίησε πρόσφατα η Παραδοσιακή Χορωδία της Μητροπόλεως στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 8ης Πανελλήνιας Συνάντησης Χορωδιών και Φιλαρμονικών.

Η χορωδία, αν και νεοσύστατη, εκπροσώπησε επάξια την Τοπική Εκκλησία, για ακόμη μια φορά, σε μία διοργάνωση πολύ υψηλών απαιτήσεων, όπου συμμετείχαν 55 χορωδιακά και ορχηστρικά σύνολα από όλη την Ελλάδα, αλλά και από την Αίγυπτο, το Αζερμπαϊτζάν και τη ΦΥΡΟΜ.

Η παρουσία των 60 χορωδών, ίσως και η μοναδική ομάδα τόσων μελών, σε ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα αγαπημένων έργων, που κάλυπτε ένα ευρύ φάσμα της παράδοσης, καταχειροκροτήθηκε, με μεγάλο ενθουσιασμό, από το κοινό και απέσπασε πολύ κολακευτικά σχόλια, ως ένα πολλά υποσχόμενο παραδοσιακό σύνολο.

Μεγάλη στιγμή χαράς, συγκίνησης και δέους για όλους αυτή η στιγμή, καθώς ήταν πολύ σημαντικό που η Χορωδία είχε τη δυνατότητα να εμφανιστεί σε μία από τις σημαντικότερες αίθουσες της Ελλάδος, εκεί όπου παρουσιάζονται τα σημαντικότερα μουσικά δρώμενα του ελλαδικού καλλιτεχνικού χώρου.

Η διοργάνωση ήταν άρτια από κάθε άποψη, ενώ στο τέλος αποδόθηκε στη χορωδία τιμητική πλακέτα και έπαινος. Καθοριστικής σημασίας για την τόσο σημαντική και επιτυχημένη παρουσία, ήταν και η μουσική συνοδεία των αξιόλογων, γνωστών και αγαπητών μουσικών της πόλης του Βόλου, Θανάση Δραγάνη στο λαούτο και Ζήση Γεωργαλιού στο κανονάκι. Αξιοι επαίνων είναι τόσο οι χορωδοί, που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, ενισχύοντας τα σταθερά βήματα αυτής της χορωδίας, όσο η μαέστρος τους, Μαριάννα Σαμαρτζή, η Μητρόπολη Δημητριάδος και ιδιαίτερα, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, που στηρίζει και ενισχύει με ιδιαίτερη φροντίδα και αυτή τη δράση πολιτισμού, σε τόσο δύσκολες εποχές.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
1
=