ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στα Κατηχητικά του Αγίου Σπυρίδωνος

στα-κατηχητικά-του-αγίου-σπυρίδωνος-212639

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Δεληγεώργεια 2017» πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του Προέδρου του Ιδρύματος Νικόλα Δεληγεώργη «Η Λουλού ένα θαυμάσιο σκυλάκι» στα παιδιά των κατηχητικών σχολείων της ενορίας του Αγίου Σπυρίδωνος, με ομιλητές τον π. Χρήστο Παλάγγα και το ζεύγος Νικολάου και Σοφίας Δεληγεώργη.

Ο π. Χρήστος αναφέρθηκε στη σχέση του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον και τα ζώα μέσα από την Παλαιά Διαθήκη, και συγκεκριμένα από το βιβλίο της Γένεσης, τονίζοντας ότι η αγάπη και ο σεβασμός μας στον Θεό, εκφράζεται και από τον σεβασμό και το ενδιαφέρον μας για το φυσικό περιβάλλον και για τα ζώα.

Η κ. Σοφία Δεληγεώργη αναφέρθηκε σε κάποια περιστατικά από τη συμπεριφορά της Λουλού, που εντυπωσιάζουν για τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούσε με τους ανθρώπους.

Ο συγγραφέας Νικόλας Δεληγεώργης ανέγνωσε αποσπάσματα από το βιβλίο και τόνισε τη διάθεσή τους να συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση των παιδιών και των γονέων τους, στην ανάπτυξη του πνεύματος της ζωοφιλίας.

Τέλος, δώρισε στα παιδιά του κατηχητικού από ένα βιβλίο και συνέστησε να το διαβάσουν και οι γονείς τους. Τα παιδιά ευχαρίστησαν το ζεύγος, ψάλλοντας τα κάλαντα των Χριστουγέννων, ευχόμενοι κάθε χαρά στη ζωή τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου