ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εντυπωσιακή εμφάνιση της Μικτής Χορωδίας Αλμυρού

εντυπωσιακή-εμφάνιση-της-μικτής-χορω-214229

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσία της Τετράφωνης Μικτής Χορωδίας Δήμου Αλμυρού στην 8η Πανελλήνια Συνάντηση Χορωδιών και Φιλαρμονικών στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Το Σάββατο 18 Νοεμβρίου, η Χορωδία του Δήμου Αλμυρού και όλοι όσοι τη συνόδευσαν και την παρακολούθησαν, μοιράστηκαν πραγματικά ιδιαίτερα συγκινητικές στιγμές.

Η Χορωδία, εκπροσώπησε επάξια για ακόμη μια φορά την τοπική κοινωνία, σε μία διοργάνωση πολύ υψηλών απαιτήσεων και με τη συμμετοχή, μέσα στο διήμερο 18 και 19 Νοεμβρίου, 55 συνόλων, χορωδιών και ορχηστρών από όλη την Ελλάδα, αλλά και χωρών όπως Αίγυπτος, Αζερμπαϊτζάν, ΦΥΡΟΜ κλπ.

Δέος και συγκίνηση, χαρά και ικανοποίηση για τα βήματα που γίνονται κάθε φορά όλο και παραπάνω από την Τετράφωνη Μικτή Χορωδία, η οποία καταχειροκροτήθηκε με ενθουσιασμό από το κοινό, και απέσπασε πολύ κολακευτικά σχόλια, καθώς τοποθετήθηκε ανάμεσα στις αρτιότερες παρουσίες στο χορωδιακό κομμάτι, τόσο για την ερμηνεία της, όσο και για το πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμά της.

Την απονομή στη Χορωδία τιμητικής πλακέτας και επαίνου, έκανε η πρόεδρος της Unesco σε θέματα Πολιτισμού, κα. Εύα Βασιλοπούλου.

Παράλληλα την ίδια ημέρα εμφανίστηκαν και πολύ αξιόλογα χορωδιακά σύνολα όπως οι: Χορωδία Ι.Ν. Ραφαήλ Μετεώρων, Χορωδία Ταύρου Αττικής, Χορωδία Ωδείου Φλώρινας, Χορωδία Δήμου Κομοτηνής, Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ.ά. ενώ ιδιαίτερα γραφική υπήρξε η παρέλαση στην Κεντρική πλατεία Αριστοτέλους των Ορχηστρικών και Φιλαρμονικών Συνόλων πριν την παρουσία τους, γεμίζοντας τη Θεσσαλονίκη μουσικές και μεταφέροντας σε ένα άλλο κλίμα και επίπεδο αντίστοιχων ευρωπαϊκών χωρών.

«Πολύτιμη και καθοριστική για την τόσο σημαντική παρουσία, ήταν και η μουσική συνοδεία εκλεκτών μουσικών, μα πάνω απ’ όλα φίλων της χορωδίας, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά», υπογραμμίζουν τα μέλη.

Πρόκειται για την πιανίστα και καλλιτεχνική διευθύντρια του Δ.Ω.Α Φρόσω Γαρδικλή, τον διακεκριμένο στο είδος του (μπουζούκι), Γιώργο Σταμούλη, αλλά και τον ταλαντούχο ψυχοθεραπευτή – ψυχοπαιδαγωγό στην κιθάρα, Ακη Μπουκουβάλα.

Αξιοι πολλών επαίνων είναι οι τόσο οι ακούραστοι χορωδοί, οι οποίοι με αγάπη και μεράκι συνεχίζουν να είναι ενεργά μέλη της ομάδας και να προσπαθούν για ό,τι καλύτερο, στη μαέστρο τους Μαριάννα Σαμαρτζή, η οποία για 12 συνεχή χρόνια συνεχίζει με αμείωτη δουλειά το έργο της, αλλά και σε όλους τους τοπικούς άρχοντες και φορείς που πιστεύουν, στηρίζουν και ενισχύουν αυτό το σημαντικό κεφάλαιο πολιτισμού του Δήμου Αλμυρού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου