ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ενα σχολείο γεμάτο χρώμα

ενα-σχολείο-γεμάτο-χρώμα-491308

Εικαστικό χρώμα έχει προσδώσει στο 1ο Γυμνάσιο Βόλου το σύνολο των έργων ζωγραφικής που παρουσιάστηκαν χθες για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό. Τα εντυπωσιακά έργα που δημιούργησε ο καθηγητής εικαστικών του ίδιου σχολείου κ. Δημήτρης Αϊβαλιώτης, έργα ζωγραφικής και τοιχογραφίες, κοσμούν όλες τις αίθουσες και τους διαδρόμους του Γυμνασίου, αναδεικνύοντας τοπικές μορφές, αλλά και συναφή θέματα, όπως η Αργώ, το τρενάκι, ο Κένταυρος και άλλα. Η έκθεση ζωγραφικής και τοιχογραφιών εγκαινιάστηκε χθες παρουσία της προέδρου της

Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Σούλας Μπαρτζιώκα, η οποία έτεινε ευήκοοον ους στο αίτημα των ιθυνόντων του σχολείου, συμβάλλοντας στην ανάδειξη της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η ίδια «είναι χαρά μας, να προβάλλουμε το έργο ανθρώπων, οι οποίοι επί χρόνια επέλεξαν να δημιουργούν και να προσφέρουν σιωπηλά, στο κοινωνικό σύνολο, στην τέχνη, στην εκπαίδευση. Ας ακολουθήσουμε λοιπόν το παράδειγμα τους, ας προσφέρουμε ο καθένας μας ότι καλύτερο και χρησιμότερο διαθέτει για να βελτιώσουμε και να ομορφύνουμε τη γειτονιά μας, το σχολείο μας, την πόλη μας».

Η διευθύντρια του σχολείου κ. Δήμητρα Λιαπή τόνισε από την πλευρά της ότι «το σχολείο μας γέμισε χρώμα χάρη στον καταπληκτικό και εξαιρετικά σεμνό συνάδελφο, τον κ. Αϊβαλιώτη, ο οποίος μοχθεί ζωγραφίζοντας αφιλοκερδώς τους τοίχους του σχολείου στον ελεύθερο χρόνο του. Γι’ αυτό, καταλήγει η κ. Λιαπή, λάβαμε την πρωτοβουλία να ανοίξουμε το σχολείο στο κοινό, προκειμένου να φανεί το έργο του πολύ σεμνού και χαρισματικού συναδέλφου». Ο κ. Δημήτρης Αϊβαλιώτης δέχτηκε τα θερμά συγχαρητήρια των παρισταμένων, δηλώνοντας ότι «το 2000 ξεκίνησα να δημιουργώ τα πρώτα επιτοίχια έργα μου και σταδιακά πρόσθετα καινούργια, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σήμερα στο σχολείο είκοσι περίπου τοιχογραφίες, έργα σε τελάρα και διάφορα θέματα, που βρίσκονται στους διαδρόμους, τις αίθουσες διδασκαλίας και την αίθουσα των καθηγητών». Σύμφωνα μάλιστα με την πρόθεση του κ. Αϊβαλιώτη, θα υπάρξει συνέχεια με ανάλογες δημιουργικές προεκτάσεις.

Τοιχογραφία στο 2ο Δημοτικό

Στο μεταξύ χθες το πρωί η κ. Σούλα Μπαρτζιώκα εγκαινίασε την πρωτότυπη τοιχογραφία που υλοποιήθηκε στο προαύλιο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, με χορηγία του ΟΠΑΠ, από την ομάδα Carpe Diem. Η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας επεσήμανε πως μέσα από τα χρώματα και τις τοιχογραφίες δίνεται χαρά και αισιοδοξία στους μαθητές, ενώ μαζί με το σχολικό περιβάλλον ομορφαίνει και η κάθε γειτονιά και ολόκληρη η πόλη εν γένει. Ήδη έχουν ολοκληρωθεί παρόμοιες τοιχογραφίες στο Καρτάλειο Διδακτήριο αλλά και στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλα σχολεία. «Όταν θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα τα σχολεία θα εξελιχθούν σε μια πινακοθήκη τοιχογραφιών. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως μέσα από την τέχνη οι άνθρωποι και συγκεκριμένα τα παιδιά αποκτούν ιδιαίτερες ευαισθησίες, ιδιαίτερα χρήσιμες για το μέλλον τους ως ενεργοί πολίτες», υπογράμμισε η κ. Μπαρτζιώκα.

 

 

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου