ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βραβείο προσφοράς στον Αλέξανδρο Δημητρόπουλο

βραβείο-προσφοράς-στον-αλέξανδρο-δημ-216983

Τιμώμενο πρόσωπο της επετειακής συναυλίας για τα 80 χρόνια της Βολιώτικης Χορωδίας ήταν ο Αλέξανδρος Δημητρόπουλος, επίτιμος πρόεδρος της Χορωδίας. Ο κ. Δημητρόπουλος βραβεύτηκε για την πολυετή προσφορά του, στη διάρκεια της συναυλίας, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, στο Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας.

Στην αντιφώνησή του αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην «πεμπτουσία της δικής του ενασχόλησης εξ απαλών ονύχων με τον κόσμο της μουσικής, παράλληλα με εκείνον της φιλολογίας, αλλά και του δεσίματός μου, ειδικότερα, με τη χορωδιακή μελωδία».

Ο επίτιμος πρόεδρος της Χορωδίας επεσήμανε: «Δεν ξέρω τι ακριβώς κατάφερα, μέσα από την παρουσία μου στη Βολιώτικη Χορωδία, της οποίας οι χορωδοί και τα αρωγά μέλη, επί 22 συναπτά έτη, μου εμπιστεύτηκαν το διοικητικό τιμόνι, τη θέση του προέδρου. Σε κάθε περίπτωση, οι συνεργάτες μου κι εγώ, κάναμε το κατά δύναμιν. Με αγνές προθέσεις πάντοτε, με το απαιτούμενο ήθος και με πολύ σεβασμό στην καλλιτεχνική ιστορία του Σωματείου μας. Και κάτι ακόμη για το οποίο μπορεί, ίσως, να σεμνύνεται η ταπεινότητά μου: τον επίμονο αγώνα που έδωσε, από το 1988 ξεκινώντας, για τη θεμελίωση, καθιέρωση και ομαλή πορεία του Χορωδιακού Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Βόλου, ενός θεσμού που εγκαινίασε και συνεχίζει να υπηρετεί η Βολιώτικη Χορωδία, με την αρωγή πάντα της τοπικής μας Εκκλησίας».

Ο ίδιος σημείωσε ότι «είχα εξαιρετικούς ανθρώπους γύρω μου, τους οποίους και ευχαριστώ από καρδιάς και από το βήμα αυτό. Γιατί παλέψαμε όλοι μαζί, για μία ακόμη φορά, για να σταθεί όρθιο το Σωματείο. Πέρασε κάβους πολλούς το Σωματείο αυτό. Το πόνεσα και το αγάπησα».

Κλείνοντας, ο κ. Δημητρόπουλος προέτρεψε τους παριστάμενους: «Να συνεχίσετε να ενισχύετε το έργο της Βολιώτικης Χορωδίας και να στηρίζετε τους ανθρώπους που κάθε φορά ευσυνειδήτως θα την υπηρετούν. Ετσι θα προκύψουν πολλαπλά οφέλη και για την πόλη μας. Και η δική μου η έγνοια, πάνω απ’ όλα, ήταν πάντα αυτή. Κυρίως, για να γινόμαστε όλο και καλύτεροι άνθρωποι. Και η κοινωνία μας ανθρωπινότερη».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου