ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μουσική πανδαισία στο Κιθαριστικό Φεστιβάλ

μουσική-πανδαισία-στο-κιθαριστικό-φε-239181

Τη σφραγίδα του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών (ΣΕΚ) φέρει το Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου – Μαγνησίας, που συνεχίζεται σήμερα στις 6.30μ.μ. στο Δημοτικό θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας με ελεύθερη είσοδο. Τιμώμενο πρόσωπο του φεστιβάλ είναι απόψε ο Ανδρέας Κατσιγιάννης για την προσφορά του στη μουσική.

Με μια ξεχωριστή προσωπικότητα της μουσικής στη Θεσσαλία, αλλά και γενικότερα στην Ελλάδα, τον Βολιώτη κιθαριστή και μαέστρο Αλέξανδρο Παπαρίζο και σολίστ τους καταξιωμένους κιθαριστές Αχιλλέα Ακριτίδη, Σπύρο Κουκάκη και Ταξιάρχη Κούντρια, θα συνεργαστεί η βραβευμένη από την Ενωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών κριτικών Santa Barbara Guitar Orchestra, με την Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου Μαγνησίας, στο Φεστιβάλ Κιθάρας Μαγνησίας – Βόλου, που διοργανώνεται με τη στήριξη του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου και τη συμπαράσταση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών.

Καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ είναι ο επίσης Βολιώτης κιθαριστής και τραγουδοποιός Τάσος Ιωακειμίδης, ο οποίος είναι και καλλιτεχνικός διευθυντής της Κιθαριστικής Ορχήστρας Μαγνησίας-Βόλου, που ίδρυσε και διηύθυνε στις πρώτες της συναυλίες ο μεγάλος δάσκαλος της κιθάρας, Βαγγέλης Μπουντούνης.

Τη Santa Barbara Guitar Orchestra απαρτίζουν οι: Αγγελος Πίνας, Νικόλας Σαμαράς, Στέλος Παναρίτης, Δημήτρης Τσάμπρας, Γιάννης Καπαθανασιάδης, Χρήστος Ανδριανός, Μιχάλης Τσακίρογλου, Δημήτρης Νάτσος, Χρήστος Βερτσάνης, Κωνσταντίνα Καραμπετσάνη, Αναστασία Σταύρου, Μαρία Αλτιπαρμάκη, Έφη Χουρσόγλου, Φωτεινή Χρυσοχοΐδη, Σταυρούλα Χαλκιά, Λάμπρος Μίχος, Ιωάννα Τσακίρογλου, Διονυσία Γιαννικάκη και Μανώλης Παπαδημητρίου.

Η ορχήστρα εμφανίζεται για πρώτη φορά στον Βόλο κι όπως αναφέρει ο Αλέξανδρος Παπαρίζος: «Για πρώτη φορά βρισκόμαστε στον Βόλο για το Φεστιβάλ κιθάρας Μαγνησίας Βόλου συμπράττοντας με την Κιθαριστική Ορχήστρα Μαγνησίας Βόλου σε μια μεγαλειώδη συναυλία σήμερα στις 18.30 στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας Βόλου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Ενα μεγάλο ευχαριστώ στον Στέλιο Γκόλγκαρη τον πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών και στον καλλιτεχνικό διευθυντή του φεστιβάλ Τάσο Ιωακειμίδη για την πρόσκληση αυτή. Νιώθω ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι στην πατρίδα μου τον Βόλο, για πρώτη φορά με την αγαπημένη μας ορχήστρα. Ελπίζω αυτή η σύμπραξη να σηματοδοτήσει την απαρχή μιας μεγάλης κιθαριστικής συνεργασίας αντάξιας της πόλης μου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου