ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συγκίνησε η «Μάνα κουράγιο»

συγκίνησε-η-μάνα-κουράγιο-242479

Πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία και σε κατάμεστη αίθουσα και τις δυο μέρες, 3 και 4 του Νοεμβρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας, η θεατρική παράσταση «Μάνα Κουράγιο» του Μπέρτολντ Μπρεχτ από την ερασιτεχνική θεατρική ομάδα του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών σε συνεργασία με άλλους εργαζόμενους, μέλη του Συλλόγου καθώς και νέα παιδιά. Μια προσπάθεια που στηρίχτηκε στην εθελοντική δουλειά, το μεράκι, το κέφι όλων αυτών των ανθρώπων μπροστά και πίσω από τη σκηνή, που αφιέρωσαν τον λιγοστό προσωπικό τους χρόνο για να ανέβει η θεατρική αυτή παράσταση χωρίς χορηγούς, αλλά χτισμένη με τα υλικά της συλλογικότητας.

«Αν αποφασίσαμε ν’ ασχοληθούμε με τη μάνα στο έργο του Μπρεχτ είναι γιατί μέσα απ’ αυτή συμπυκνώνεται και παρουσιάζεται με τον πιο καθαρό τρόπο ο κοινωνικός ρόλος της μάνας μιας και αυτή δημιουργεί το μέλλον, τη μελλοντική γενιά. Ο Μπρεχτ έχει ασχοληθεί κι έχει παρουσιάσει τον ρόλο της μάνας μέσα από τέσσερα έργα του. Η Μάνα Κουράγιο είναι έτοιμη να διακινδυνεύσει τη ζωή της για τιποτένια πράγματα αλλά δεν κάνει ούτε την παραμικρή θυσία για να διεκδικήσει το μέλλον και τη ζωή που της αξίζει, φτάνοντας στο σημείο να χάνει τα ίδια της τα παιδιά – κάτι που δίνει στο όνομα Κουράγιο μια ειρωνική διάσταση» υπογραμμίζουν οι συντελεστές.

Την οργάνωση – παραγωγή της παράστασης ανέλαβε ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ν. Μαγνησίας, την προσαρμογή κειμένων και σκηνοθετική επιμέλεια η Χαρίτου Ευαγγελία, τη μουσική επιμέλεια και την οπτική παρουσίαση οι Ρίτσα Κωτή και Αρης Κούγκουλος. Σκηνικά, κουστούμια: Χαρίτου Ευαγγελία, Ρίτσα Κωτή και μέλη της θεατρικής ομάδας και του συλλόγου.

Τους ρόλους έπαιξαν με τη σειρά που εμφανίστηκαν οι: Ευαγγελία Χαρίτου, Αλκμήνη Χαρμάνη, Αποστόλης Καρβέλης, Κώστας Κασάπης, Νίκος Λαμπρόπουλος, Δημήτρης Κουτσοδημήτρης, Χρήστος Καρδάρας, Άρης Κούγκουλος, Μίκα Παπαβαϊτση, Εύη Γάκου, Λίλα Πέτρου, Δέσποινα Ευαγγελινού, Φένια Θεοδώρου, Πιλικίδου Όλγα, Ράνια Μπαλή και Αποστολία Καλυβιώτη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου