ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εορταστική εκδήλωση στη Μητρόπολη Δημητριάδος για την 28η Οκτωβρίου

εορταστική-εκδήλωση-στη-μητρόπολη-δη-255317

Επιτυχημένη εορταστική εκδήλωση για την εθνική επέτειο πραγματοποιήθηκε προχθές Κυριακή 29 Οκτωβρίου στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, από τον φορέα Πολιτισμού της Τοπικής Εκκλησίας, «Μαγνήτων Κιβωτός». Στην εκδήλωση συμμετείχαν το Χορευτικό Σύνολο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος «ΔΗΜΗΤΡΙΑΣ», το Χοροστέκι Ε.Δ.Ρ.Α.Μ.Ε. και η Χορευτική Ομάδα «ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ», που χόρεψαν χορούς από την εθνική μας παράδοση.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος επεσήμανε ότι: «είμαστε το μόνο Κράτος στην Ευρώπη που γιορτάζουμε την έναρξη και όχι τη λήξη του Πολέμου, γιατί, ουσιαστικά σταθήκαμε οι μόνοι που αντιταθήκαμε στο κακό, αντέξαμε και νικήσαμε. Γιορτάζουμε, για να γνωρίζουν και τα παιδιά μας ότι, όποτε οι Ελληνες ήμασταν ενωμένοι, όποτε είχαμε ηρωικό φρόνημα, όποτε προτάξαμε την πίστη, ως ενοποιό δύναμη, θαυματουργήσαμε…».

Ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε τους πολιτιστικούς φορείς που συνεργάστηκαν για την εορταστική εκδήλωση και τόνισε ότι η Τοπική μας Εκκλησία εργάζεται για την ενότητα και τη συνεργασία όλων στον τόπο μας, με σκοπό τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη στον κάθε χειμαζόμενο συμπολίτη μας, σε μια εποχή που, όπως είπε, «ζούμε έναν άλλου είδους πόλεμο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου