ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διάκριση Βολιώτη δημιουργού

διάκριση-βολιώτη-δημιουργού-256734

Σημαντική διάκριση αποτελεί για τον Βολιώτη εικαστικό Κώστα Λουδοβίκο, ο οποίος αναπτύσσει διεθνή παρουσία, η αποτύπωση έργων του σε συλλεκτική σειρά γραμματοσήμων που κυκλοφορούν στη Γερμανία. Πρόσφατα, τέσσερα έργα του Κώστα Λουδοβίκου από την εικαστική σειρά «Γραμματοζωάρια», τυπώνονται σε αντίστοιχα 4 γραμματόσημα και εκδίδονται το 2017 ως συλλεκτική σειρά στη Γερμανία.

Στο μεταξύ, έκθεση εικονογραφίας του Βολιώτη εικαστικού Κώστα Λουδοβίκου θα παρουσιαστεί στην 6η έκθεση Ορθόδοξου Χριστιανικού Βιβλίου που διοργανώνεται στις 3-5 Νοεμβρίου, στο Ξενοδοχείο Divani Caravel.

Η έκθεση «Σώματα Θεού Θησαυρίσματα», συμπεριλαμβάνει 25 περίπου έργα τα οποία διαθέτουν μια εξαιρετική μορφοπλαστική ποικιλία αλλά παράλληλα συγκροτούν μία θεμελιακή ενότητα και μια βαθύτερη εικονογραφική σωματοποιία, ούτως ώστε να καταγράφουν και να αναδεικνύουν πολλαπλές ποιητικές δυνατότητες και σημειολογικές διαστάσεις του πολυδιάστατου εικαστικού τόπου της «βυζαντινής» ή καλύτερα της εκκλησιαστικής εικόνας. Ετσι το σύνολο των εικόνων αυτών συναπαρτίζεται από έργα -βήματα μοναδικά, έργα – διαδρομές μοναδικές, έργα εκκλησιοπροσωπικά μέσα στη διακονία και τη δημιουργία της μεγάλης Λειτουργίας των Εικόνων.

Παράλληλα με την έκθεση Εικονογραφίας θα γίνει και η παρουσίαση του βιβλίου: «Η Λειτουργία των εικόνων, Πολιτισμός Αναστάσεως σε τοιχογραφίες – Προσευχές του 21ου Αιώνα», του Κώστα Λουδοβίκου, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Αποστολική Διακονία.

Η παρουσίαση θα γίνει την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα με ομιλητές τους: Επίσκοπο Φαναρίου Αγαθάγγελο, Γεν. Διευθυντή Αποστολικής Διακονίας Εκκλησίας της Ελλάδος, Μάνο Στεφανίδη, Αναπλ. Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών, Ηλία Λιαμή, Θεολόγο-Μουσικό, και τον συγγραφέα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί μια 5λεπτη φιλμική καταγραφή των τοιχογραφιών του Κώστα Λουδοβίκου, στο Παρεκκλήσι του Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου, στα Λεύκτρα των Θηβών, εκεί όπου αναδύεται η λειτουργική ποίηση των Εικόνων αλλά και η μυσταγωγία του εικονογραφημένου χώρου του Παρεκκλησίου.

Ο Κώστας Λουδοβίκος γεννημένος στον Βόλο, είναι πολυβραβευμένος εικαστικός και συγγραφέας, με σπουδές και Master στις Καλές Τέχνες από την École Nationale Superieure des Beaux-Arts της Lyon στη Γαλλία. Είναι επίσης πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επιπλέον θητεύει σε εργαστήρια εικονογραφίας του Αγίου Όρους και παρακολουθεί επί μία διετία μαθήματα Ιστορίας Τέχνης με τον καθηγητή, τεχνοϊστορικό και Ακαδημαϊκό Χρύσανθο Χρήστου.

Δημιουργεί και εκθέτει στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε Διεθνείς Μπιενάλε και Art Fairs στην Ευρώπη, στην Αμερική, στoν Καναδά και στην Κίνα. Στο porfolio του περιλαμβάνονται από τη μία, βυζαντινές εκκλησιαστικές εικόνες και τοιχογραφίες, και από την άλλη, ζωγραφική και σχέδιο και ποίηση. Δημοσιεύει επίσης βιβλία τόσο θεολογίας των εικόνων, όσο και θεωρίας της Τέχνης. Έχει βραβευτεί σε διεθνείς Διαγωνισμούς ενώ υπάρχουν δημοσιεύσεις και αναφορές για το καλλιτεχνικό του έργο σε διεθνή περιοδικά και βιβλία Τέχνης στην Ευρώπη, την Αμερική, την Ρωσία και την Ιαπωνία.

Η έκθεση εγκαινιάζεται την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου, στις 6 το απόγευμα και το ωράριο λειτουργίας είναι: 10π.μ έως 10μ.μ. Το Ξενοδοχείο Divani Caravel, βρίσκεται πέντε λεπτά από την στάση μετρό Ευαγγελισμός, πληροφορίες στο τηλέφωνο 2111198900.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου