ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μαθήματα φωτογραφίας και Comic στον Δίαυλο

μαθήματα-φωτογραφίας-και-comic-στον-δίαυλ-264853

Το Τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων και Ενηλίκων της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου προτείνει στο κοινό του Βόλου δύο δράσεις που πραγματοποιούνται τα τελευταία χρόνια με ιδιαίτερη επιτυχία στον Δίαυλο.

Φωτογραφία: Το μάθημα της φωτογραφίας εντάσσει στον ετήσιο προγραμματισμό της η Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Oμάδα Φωτογραφίας του Διαύλου έχει παρουσιάσει 47 εκθέσεις φωτογραφίας στα 26 χρόνια λειτουργίας της. Θα λειτουργήσουν τμήματα αρχαρίων και προχωρημένων αντίστοιχα (μόνο για ενήλικες).

Photoshop: Το πρόγραμμα Photoshop, διάρκειας 30 ωρών, είναι ένα πολύ δυνατό πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας, εύχρηστο και ευέλικτο πρόγραμμα, μιας και χρησιμοποιείται από πολλά λειτουργικά συστήματα, όπως το Mac, τα Windows, το Unix. Υπεύθυνος επιμορφωτής είναι ο Λέων Μουρτζούκος. Γεννήθηκε στον Βόλο το 1961. Σπούδασε Μαθηματικός στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και παρακολούθησε σεμινάρια εφαρμοσμένης και καλλιτεχνικής φωτογραφίας, οπτικής φακών και φωτοευαισθητομετρίας στην Αθήνα και τα Ιωάννινα. Επαγγελματίας φωτογράφος από το 1981 δούλεψε σαν φωτορεπόρτερ συνεργαζόμενος με αθηναϊκές εφημερίδες μέχρι το 1988. Από το 1987 ζει μόνιμα και εργάζεται στον Βόλο. Συνεργάστηκε με τοπικές εφημερίδες και περιοδικά από το 1987 μέχρι το 1994. Από το 1991 είναι επιμορφωτής της φωτογραφικής ομάδας του «Διαύλου» όπου διοργάνωσε μέχρι σήμερα πάνω από πενήντα εκθέσεις των μελών της ομάδας και φιλοξενούμενων του κέντρου. Το 1996 οργάνωσε τον θεσμό των Πανελλήνιων Διαγωνισμών Φωτογραφίας του καλλιτεχνικού οργανισμού του Δήμου Βόλου, την περίοδο από το 1997 έως το 2008. Από το 1997 είναι εκπαιδευτής φωτογραφίας στο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Δήμου Βόλου (Δ.Ι.Ε.Κ.) όπου διδάσκει τεχνικές studio και ασπρόμαυρη φωτογραφία. Έχει συμμετάσχει σε είκοσι μία ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας και έχει παρουσιάσει τέσσερις ατομικές.

Comic – Η 9η Τέχνη: Πρόκειται για έναν πραγματικά ενδιαφέρον κύκλο συναντήσεων που ξεκινά στον Δίαυλο και σκοπό έχει να σας παρασύρει σε ένα μαγευτικό ταξίδι στη χώρα των comic. Μέσω του εργαστηρίου αυτού οι ενδιαφερόμενοι θα μάθουν πώς μπορούν να αφηγηθούν οπτικά μια ιστορία. Η διάρκεια του κάθε μαθήματος είναι δύο ώρες την εβδομάδα. Υπεύθυνος επιμορφωτής του εργαστηρίου Comic είναι ο Απόστολος Παπακωνσταντίνου. Γεννήθηκε στο Βόλο την 1η Σεπτεμβρίου το 1981. Σπούδασε Τεχνικός Κινούμενης Εικόνας Ηλεκτρονικής Σχεδίασης Γραφήματος στο Πολιτιστικό ΙΕΚ Θεσσαλονίκης, με υποτροφία. Ασχολείται με την τέχνη του κόμικ από την ηλικία των 12 ετών και έχει δημιουργήσει αρκετά ανέκδοτα graphic novels (εικονογραφημένα μυθιστορήματα). Ανάμεσα τους η διασκευή του έργου της κ. Ψαραύτη «Το Αυγό της Έχιδνας». Έχει διακριθεί σε διαγωνισμό κόμικ, και έργα του έχουν εκδοθεί στο περιοδικό «9» της Ελευθεροτυπίας, και στην τοπική εφημερίδα «Picolo News». Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις κόμικ, σε Βόλο και Θεσσαλονίκη. Παράλληλα εργάζεται ως εικονολήπτης και μοντέρ. Από το 2006 διδάσκει προγράμματα σχεδιασμού (3D STUDIO MAX, AUTO CAD, COREL DRAW και PREMIER) σε ιδιαίτερα μαθήματα και σε τμήματα εκπαίδευσης επαγγελματιών. Το 2007 παρουσίασε δυο σεμινάρια επιμόρφωσης του Autocad και του 3D Studio Max της Autodesk.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου