ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κόκκινη κλωστή δεμένη…

κόκκινη-κλωστή-δεμένη-851206

Ανοίγει αύριο Τετάρτη 6 Οκτωβρίου στις 20.00 ο κύκλος δράσης στο εργαστήρι προφορικής λογοτεχνίας και αφήγησης για ενήλικες, που λειτουργεί στο Δημοτικό Ωδείο του Βόλου. Οδηγός στην εξερεύνηση της προφορικής παράδοσης θα είναι ο γνωστός αφηγητής και μελετητής της προφορικής παράδοσης δρ. Στέλιος Πελασγός. Αξίζει να θυμίσουμε πως η αναβίωση της τέχνης της προφορικής λογοτεχνίας και ποίησης, της τέχνης του παραμυθά και του ραψωδού ξεκίνησε στην χώρα μας από τον Βόλο πριν 20 χρόνια.

Το εργαστήρι θα ενώσει παλιούς και νέους μαθητές και φίλους των μύθων και των παραμυθιών εξερευνώντας νέα μονοπάτια που θα οδηγήσουν σε ξεχασμένα σπήλαια, δάση και κάστρα, σε όνειρα και πόθους, σε φόβους και αγωνίες ξεχασμένες ή αγνοημένες από τον ενήλικο κόσμο της γραφής, του ηλεκτρονικού κειμένου και της εικόνας. Στην διάρκεια του εργαστηρίου γίνεται γνωριμία με την αρχαία τέχνη του ραψωδού και του παραμυθά και τις σύγχρονες εφαρμογές της στην οικογένεια, στο σχολείο, στο θέατρο, στην λογοτεχνία και την ψυχοθεραπεία. Παράλληλα επιχειρείται η επανασύνδεση με την ελληνική προφορική παράδοση, καθώς και η γνωριμία με τις παραδόσεις των άλλων λαών.

Το εργαστήρι προσπαθεί να εξοικειώσει τα μέλη του με τον μυθικό τρόπο σκέψης και την γλώσσα που μιλούν τα όνειρα και τα μικρά παιδιά. Αναζητείται η σχέση αφηγηματικού λόγου με την μουσική, της προφορικότητας με την γραφή και του ατομικού με το συλλογικό ασυνείδητο. Φέτος φιλοδοξία του εργαστηρίου θα είναι να δημιουργήσει και να λειτουργήσει Λέσχη Αφήγησης όπου όλοι θα μπορούν να έρχονται να μοιραστούν μια μικρή ιστορία αλλά και εθελοντικής ομάδας αφήγησης η οποία θα προσφέρει κατ’ οίκον την τέχνη και την αγάπη της σε ανθρώπους που δεν μπορούν εύκολα να μετακινηθούν. Δηλώσεις συμμετοχής πραγματοποιούνται στην γραμματεία του Ωδείου, στο τηλέφωνο 24210 36992 και πληροφορίες δίνονται επίσης στην ιστοσελίδα www.storytelling.gr και στο τηλέφωνο 6945155340.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου