ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Φωτογραφικό ταξίδι στην Υεμένη

φωτογραφικό-ταξίδι-στην-υεμένη-282787

Ο φωτογραφικός χειμώνας είναι ξανά κοντά μας στο «Καφέ 4 Εποχές» και θα μας ταξιδέψει στην Αραβική χερσόνησο, στην Υεμένη, που ελέγχει την έξοδο της Ερυθράς Θάλασσας στον Ινδικό Ωκεανό, την πύλη των δακρύων, με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της, πέτρινη και λασπόχτιστη, τα χωριά αετοφωλιές, την έρημο και τα άνυδρα βουνά, τις τοπικές αγορές, πόλεις παλιές και καινούργιες και τις γυναίκες στα μαύρα.

Η Υεμένη έχει μακραίωνη ιστορία που χάνετε στα βάθη των αιώνων. Το φωτογραφικό ταξίδι, περιλαμβάνει επίσκεψη στην πρωτεύουσα Σάναα με τα ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής κτήρια και τζαμιά της, τις αετοφωλιές Χατζάρα, Μανάκα και Καούκαμπαν. Την Αλ Χοντέιντα με την ψαραγορά της, την παραμελημένη Ζαμπίντ, την Μόκα πηγή του καφέ, την Ταϊζ με την μεγάλη αγορά της, την Ιμπ με τη χαμένη αίγλη της, το Αντεν σταυροδρόμι μεταξύ ανατολής και δύσης σχεδόν μέχρι σήμερα. Τη νότια παραθαλάσσια Υεμένη, με τα παλιά λιμάνια, την έρημο, τα όμορφα βουνά της και την άσπρη πόλη, την Μουκάλα, καταφύγιο των εκάστοτε επαναστατών, την κοιλάδα του Χαντραμάουτ με τη λασπούπολη του Σιμπάμπ, του επονομαζόμενου Μανχάταν της ερήμου, την απόμακρη Χάντζα στον βορρά, το παλάτι του βράχου και την πέτρινη Τίλλα.

Ένα ταξίδι διαφορετικό, σε τόπο και σε χρόνο, στο σήμερα και στο χθες, ένα ταξίδι με εναλλαγές και εκπλήξεις, με χρώματα και αρώματα και με πολύβουες αγορές όπου κυριαρχεί το μαύρο των γυναικών, θα απολαύσουν όσοι διαλέξουν να βρεθούν στη φωτογραφική βραδιά, που θα παρουσιάσει η Φωτογραφική Λέσχη Βόλου στο Καφέ 4 Εποχές (Σπυρίδη με Οικονομάκη) αύριο Δευτέρα 9 Οκτωβρίου στις 21:00. Παρουσιάζει και ξεναγεί το μέλος της Λέσχης Παύλος Καρανίκος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου