ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Ταξιδιωτικό οδοιπορικό στην κάτω Ιταλία (MagnaGrecia) και Σικελία

ταξιδιωτικό-οδοιπορικό-στην-κάτω-ιτα-282846

Υπέροχα κτίρια με ιστορία στην περιοχή της Ιταλίας

Στις 22 Σεπτεμβρίου 2017, ένα γκρουπ 35 ατόμων κάθε ηλικίας και φύλου ξεκίνησε την περιπέτεια αυτού του ταξιδιού.

Χρησιμοποιήσαμε καράβια και λεωφορείο και διανύσαμε 2720 χλμ. Η κούρασή μας αρκετή, αλλά γρήγορα ξεχάστηκε μετά απ’ όσα ακούσαμε και απολαύσαμε.

Γίναμε όλοι μια ομάδα, έχοντας κοντά μας έναν εξαίρετο ξεναγό – έναν έμπειρο οδηγό και πάνω από όλα έναν πάντα πρόθυμο συνοδό. Όλα αυτά με την φροντίδα του τουριστικού γραφείου (OPERA TRAVEL) Βόλου.

Η 7ήμερη εκδρομή θα μείνει σ’ όλους μας αξέχαστη.

Ήταν ένας τόπος, που απ’ όπου και αν στεκόσουν άκουγες ΕΛΛΑΔΑ, αφού από εκεί πέρασαν γενεές ΕΛΛΗΝΩΝ καθώς και σπουδαίων ανθρώπων, όπως ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ – ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ και τόσοι άλλοι.

Η ΣΙΚΕΛΙΑ, νησί απείρου κάλους. Περιτριγυρισμένο από το Ιόνιο Πέλαγος, το Τυρρηνικό και την Μεσόγειο θάλασσα. Aφθονη βλάστηση παντού και απέραντες παραλίες. Αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία πλούσια με το ελληνικό στοιχείο. Με την αποβίβασή μας από το Μπάρι, επισκεφθήκαμε στην σειρά τα εξής: Αλμπερόμπελο- Ρήγιο – Μεσσίνα – Κεφαλού – Παλέρμο – Μονρεάλε – Ακράγαντας – Ταορμίνα – Κατάνια- Τάραντας – Λέτσε. Καταλήξαμε στα ελληνόφωνα χωριά Κοριλιάνο – Στερνάτια.

Η υποδοχή άψογη και η συγκίνησή μας περισσή, μα η λύπη μας μεγάλη, γιατί η γλώσσα μας σχεδόν έχει χαθεί. Διατηρείται μόνο από κάποια ηλικιωμένα άτομα αλλά αρκετά διαφορετική, προσπαθώντας με κόπο να διατηρήσουν κάτι από τις παραδόσεις μας.

Επιστρέψαμε στον Βόλο πλουσιότεροι σε γνώσεις και εμπειρίες. Προσωπικά ευχαριστώ και συγχαίρω το ταξιδιωτικό γραφείο για την όλη διοργάνωση.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΠΕΜΠΗ – ΣΟΚΟΛΑΚΗ, ΙΑΤΡΟΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου