ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νέο χορωδιακό τμήμα

νέο-χορωδιακό-τμήμα-284084

Το Δ.Σ. του Σωματείου Φίλοι Μικτής Χορωδίας Δ. Ε. Αγριάς ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του νέου τμήματος Παιδικής Χορωδίας. Το τμήμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 5 έως και 15 χρονών και λειτουργεί κάθε Κυριακή 6μ.μ. με 7μ.μ. στην αίθουσα του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Δ.Ε. Αγριάς (Αγίου Γεωργίου-28ης Οκτωβρίου). Το τμήμα αυτό ξεκινά από την Κυριακή 15 Οκτωβρίου και θα υποδέχεται νέα μέλη όλη τη σχολική χρονιά 2017-2018. Οι εγγραφές στο παραπάνω τμήμα έχουν ξεκινήσει ήδη. Διευκρινίζεται ότι τα δίδακτρα είναι 5 ευρώ μηνιαίως. Για πληροφορίες για τη φιλοσοφία λειτουργίας των τμημάτων της Παιδικής Χορωδίας του Σωματείου Φίλοι Μικτής Χορωδίας Δ. Ε. Αγριάς, με διδάσκουσα τη Μάρω Σταμοπούλου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο 6977706219 π. Βαρνάβα Σαράτση ή να γράψουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

Οι μουσικοπαιδαγωγικές και κοινωνικο-συναισθηματικές θέσεις λειτουργίας της Παιδικής Χορωδίας , έχουν τους παρακάτω βασικούς στόχους: Τα παιδιά να διδαχτούν την αγάπη για την καλή, την ποιοτική μουσική. Να προσεγγίσουν με τρόπους ευχάριστους και δημιουργικούς το θεωρητικό μέρος της μουσικής-μέσα από την ΠΡΑΞΗ- μέσα από το τραγούδι. Να ζήσουν την ομορφιά της μουσικής όχι μόνο κατά τη διάρκεια των ειδικών μαθημάτων-προβών, αλλά και μέσα από τη συμμετοχή τους σε συναυλίες στις οποίες θα συμπράττουν και επαγγελματίες της Τέχνης της μουσικής. Τα παιδιά να βιώσουν τα οφέλη της ενθάρρυνσης, της κατανόησης, της αποδοχής και γενικότερα το πλαίσιο της ανθρωπιστικής παιδείας. Να καλλιεργήσουν εκτός από τις μουσικογνωστικές ικανότητες και τις συναισθηματικές, μαθαίνοντας να εκτιμούν τον εαυτό τους, να ενδιαφέρονται για τους άλλους, να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους.

Επισημαίνεται ότι οι γονείς μπορούν να παραβρίσκονται στις πρόβες-μαθήματα, να παρακολουθούν και να συμμετέχουν, αν το επιθυμούν. Με τον τρόπο αυτό δείχνουν αφενός την εκτίμηση τους σε αυτό που επιλέγουν να κάνουν τα παιδιά τους και αφετέρου αποκτούν τεχνικές και γνώσεις για να συνεργάζονται μουσικά με τα παιδιά τους -στο σπίτι- στο πλαίσιο της οικογένειας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου